Evo šta remi Švajcarske i Danske znači za Srbiju i rasplet u našoj grupi

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Fudbalska reprezentacija Švajcarske remizirala je sa selekcijom Danske sa 2:2, u okviru četvrtog kola, četvrte grupe A divizije Lige nacija.

Dosta uzbudljiv meč gledali smo u Sent Galenu, a već u prvih 45 minuta, videli smo tri pogotka. Igrao se 26. minut, kada je Frojler done prednost Švajcarcima, da bi već minut kasnije, Isaksen poravnao stanje na semaforu. Ipak, u samom finišu prvog poluvremena, dosuđen je penal za Švajcarce, koji je Amduni uspešno realizovao, te su domaći otišli na pauzu sa golom prednosti.

Već na startu drugog poluvremena, nastavljena su uzbuđenja, pošto je u 53. minutu gol Dorgua poništen zbog ofsajda. Onda je u 69. minutu, Eriksen poravnao na dodavanje Hojbjerga, ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Amduni je u 74. minutu naleteo na loptu posle kornera i pogodio, ali taj gol nije priznat zbog prethodno načinjenog prekršaja.

Na kraju, ekipe su podelile bodove, što značajno utiče i na selekciju Srbije u ovoj grupi.

Naša selekcija je nakon poraza od Španije sa 3:0, ostala na trećem mestu sa četiri boda, tri više od Švajcaraca, i tri manje od Danaca.

Ostalo je još dva kola do kraja grupne faze, a prve dve selekcije izboriće plasman u četvrtfinale, treći će u razigravanje, odnosno baraž, dok će četvrti u grupi ispasti u B diviziju.

Prema trenutnom stanju, jedino sigurno jeste da će jedni od dvoje četvrtfinalista biti Španci, koji imaju 10 poena i prvi su na tabeli. Njima su preostale dve utakmice do kraja, protiv Švajcarske i Danske, ali neće uticati na plasman "Furije" u nokaut fazu.

Našoj selekciji preostale su još utakmice protiv direktnih konkurenata, selekcija Švajcarske u gostima, i Danske kod kuće, i bez sumnje će upravo meč protiv Danaca verovatno odlučivati o tome da li će naša selekcija preteći skandinavsku selekciju.

Ono što bi bio idealan scenario, jeste da Srbija ne izgubi u sledećem meču u Švajcarskoj, te bi protiv Danske, u slučaju da oni budu poraženi od Španije, direktno odlučivali o plasmanu u četvrtfinale na domaćem terenu.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Igrači koji uđu na teren sa klupe i prave razliku, donose i rezultatsku prednost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA