Još bosanskih portala skočilo zbog povika "Ubij Srbina" u Zenici: "A vi ćete prvi zapevati od mora do Save..."

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Glavna tema regionalnih medija posle jučerašnjih utakmica u Ligi nacija, nažalost, predstavljaju povici "Ubij Srbina" koji su se mogli čuti po završetku utakmice između Bosne i Hercegovine i Mađarske u Zenici.

Kako su prvobitno naveli bosanski mediji, prvo su sa skandiranjem započeli Mađari, a onda im se priključila i grupa navijača Bosne i Hercegovine.

Skandalozno skandiranje naišlo je prvo na oštre osude portala sportsport.ba, a odmah za njih oglasili su se i najčitaniji mediji u ovoj zemlji - Klix.ba i Dnevni avaz.

Dnevni avaz je imao vrlo direktan i oštar naslov: "Poruka 'navijačima': Prestanite da nas sramotite!", a u tekstu se navodi da je viđen "sramotan istup navijača" i da bi "pravi potez bio da se na takva skandiranja odgovori salvom zvižduka, a ne pridruživanjem".

U Avazu su ljutito konstatovali da "sramotne istupe navijači zadrže za svoja četiri zida i da tamo zazivaju ubijanje ovih ili onih koji čine vašu, odnosno našu zemlju". Uz to, portal navodi da će baš ti isti navijači "prvi zapevati nezvaničnu himnu i stihove 'Od mora do Save, od Drine do Une', te da neće razmisliti o inkluzivnosti svih koji žive u BiH".

Autor teksta poentira da "sada, kada snimak ovakve sramote obiđe ceo svet, da se navijači spreme na osude, a da prva stiže od potpisnika članka" uz poruku "prestanite da nas sramotite".

I portal Klix.ba bio je oštar da osudi dešavanja u Zenici, pa navodi da su "brojni građani BiH osudili Mađare, a posebno navijače sa obeležjima BiH koji su im se priključili". 

Oni su naveli i reči štopera nacionalnog tima BiH, Nikole Katića, koji je poručio pre nekog vremena da je apsurdno da se u 2024. godini sve dešava iznova.

- Apsurdno je da se u 2024. godini još uvek ljudi dele u ovoj državi. Svi smo tu da doprinesemo boljitku ove reprezentacije i države, nebitno odakle dolazimo, ko smo, šta smo, koje smo veroispovijesti. Mislim da bi dobro bilo da se konačno prestane s tim podelama - naglasio je Katić.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da se ne lažemo

    15. oktobar 2024 | 15:11

    Jel' to znak zahvalnosti Srbiji što je među prvima poslala pomoć za unesrećene u Jablanici? Svaki dobar poznavalac prilika zna da ovo nisu pojedinci kako se želi predstaviti nego stav većine. Zdravorazumnih je nažalost vrlo malo.

  • Herc

    15. oktobar 2024 | 15:02

    Nemojte nas zamajavati , fasisti ostaju fasisti i na stadionu i u 4 zida ! Znamo mi Srbi sta nam vi zelite ! Zivela Srbija , Rrpublika Srpska i Crna Gora !!! Ziveo General !!!

  • 🤔

    15. oktobar 2024 | 15:21

    Ako ako idete opet u jablanicu da im pomažete i pružite pomoć tako vam i treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA