Moguć meč Srbija - Albanija u plej-autu Lige nacija: Verovatnoća nije mala, evo kako sada stoje stvari

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Polako se bliži kraju takmičenje u Ligi nacija, gde se Srbija i dalje bori za plasman u četvrtfinale u Ligi A i za to će joj biti potrebni dobri rezultati u gostima protiv Švajcarske i Španije, odnosno u meču sa Dancima kod kuće.

Trenutno se Orlovi nalaze na trećem mestu u svojoj grupi i ona bi im donela baraž za opstanak u Ligi A, a procene kažu da je trenutno verovatnoća 57% da će Srbija tamo na kraju i završiti.

Od ekipa koje imaju najveću verovatnoću da budu treće na tabeli u Ligi A su još Belgija (86%), Mađarska (80%), Poljska (70%), a zatim Danska (25%), Holandija (20%), Škotska (17%), Švajcarska (16%), a pri samom dnu su Hrvatska i Italija sa po 13%.

A to automatski znači da bi Srbija mogla vrlo lako da se ukrsti sa Albanijom u baražu za popunu Lige A! Tačno je da se naše južne komšije trenutno nalaze na trećem mestu u svojoj grupi, ali predikcije kažu da bi oni vrlo lako mogli da budu drugi u svojoj grupi u Ligi B, a to im donosi baraž za Ligu A, jer samo prvi tim ide direktno u viši rang.

Albancima se daje 30% šanse da se nađe na drugom mestu i obezbedi baraž, a trenutno se veća šansa daje samo Velsu (73%), zatim Engleskoj (70%), Norveškoj (50%), a tu su još Grčka (30%), Slovenija i Gruzija (po 29%), Češka (24%), Austrija (20%), dok se najmanja šansa daje Turskoj (18%) i Ukrajini (17%).

Statistika kaže da je pre svega verovatnoća da istovremeno Srbija bude treća u Ligi A, a Albanija druga u grupi u Ligi B - 17,1%. 

Pošto imamo četiri utakmice baraža, a timovi iz Lige A će se upariti sa timovima iz Lige B, to znači da pomenutu verovatnoću množimo sa 1/4 i dobijamo šansu od 4,27% za meč Srbija - Albanija u ovom momentu u baražu Lige nacija.

Složićete se, šanse nisu male...

(Telegraf.rs)

Video: Stojković pred Španiju: Isto kao u Beogradu? Može i drugačije...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA