Sve o meču Španija - Srbija: Očekivani sastavi, zašto pada kvota na Orlove, gde može da se gleda uživo prenos

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra protiv šampiona Evrope, sastava Španije u okviru 4. kola fudbalske Lige nacija. Dobar rezultat bi nas pogurao ka uspehu i plasmanu u četvrtfinale, ali to neće biti nimalo lako.

U ekipi je samopouzdanje veliko posle pobede nad Švajcarskom, a i pre mesec dana smo pokazali da umemo i da možemo da se izborimo i sa Crvenom Furijom.

Gde se igra i gde je uživo TV prenos?

Susret se igra na stadionu "Nuevo Arhangel" u Kordobi sa početkom od 20.45 časova.

Kao i uvek, obezbeđen je direktan uživo TV prenos meča i to na dve televizije, pa će gledaoci moći da se opredele između TV Arena Sport Premium 1 i TV RTS 1.

Fudbal Liga nacija Srbija Španija Foto: Mileta Mirčetić

Ko sudi?

Meč između Španije i Srbije poveren je poljskom arbitru Danijelu Stefanskom, koji će predvoditi svoj sudijski tim, koji u potpunosti dolazi iz Poljske, pošto će pomoćni arbitri biti David Golis i Mihal Obukovic, dok je Vojćeh Muć četvrti sudija.

Delio je pravdu na utakmici Ferencvaroš - Zvezda pre dve sezone, a internacionalni sudija je od 2013. godine. Takođe, sudio je meč Partizan - AZ Alkmar, koji je završen rezultatom 2:2, a kada je Poljak isključio igrača holandske ekipe Boadua.

Rođen je 7. jula 1977. godine u Bidgošču, a oženjen je poznatom sutkinjom, Karolinom Bojar.

Danijel Stefanski, FK Partizan, FK AZ Alkmar Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Očekivani sastavi

Deluje da se Dragan Stojković Piksi neće opredeliti ni večeras za kompletno defanzivan sastav i da bismo mogli da vidimo otvorenu igru Srbije protiv Španaca.

U odnosu na sastav protiv Švajcarske, jedna promena je izvesna, a sve zbog povrede Saše Lukića umesto kojeg treba očekivati Zdjelara, dok bi svoj prvi nastup od starta mogao da načini i Andrija Maksimović.

Sa druge strane, Španci neće moći da računaju na Lamina Jamala, ali će i pored toga imati vrlo, vrlo jak tim i neće biti nimalo lak rival. Ipak, Srbija je u Beogradu pokazala da može da igra sa aktuelnim šampionom Evrope.

Srbija (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, N. Maksimović, Zdjelar, Birmančević - A. Maksimović, Samardžić - A. Mitrović

Španija (4-3-3): Raja - Mingeza, Kubrasi, Laport, Kukurelja - Pedri, Zubimendi, Merino - Saragosa, Morata, Baena

Reprezentacija Srbije, sastav Ilustracija: Telegraf Foto: FSS

Zdravstveni bilten

Kao što smo pomenuli, u reprezentaciji Srbije nećemo večeras moći da gledamo Sašu Lukića, koji se nažalost povredio na meču sa Švajcarskom, a pored toga već su i pre tog meča "otpali" Ivan Ilić, Vanja Milinković-Savić, kao i Andrija Živković i Dušan Vlahović.

Sa druge strane, Španci su takođe u minusu kada je u pitanju odsustvo Lamina Jamala, a pored toga, De la Fuente nije mogao da računa ni na usluge Brajana Gila, Nika Vilijamsa i Jeremija Pina.

Glavni aduti na terenu

Naravno, glavni adut Srbije na ovom meču biće Aleksandar Mitrović, naš najiskusniji igrač, koji je na meču protiv Švajcaraca pokazao zbog čega je i dalje važan šraf nacionalnog tima.

Tada je postigao spektakularan gol, tako što je sam sebi uspeo da nađe prostor na 16 metara i da uputi neverovatno jak udarac, a njegova snaga mogla bi da bude ključna u nadigravanju sa odbranom Španaca.

Pored toga, ono što bi takođe moglo da bude na strani Srbije večeras jeste iskustvo koje Rajković ima posle vremena provedenog u Španiji u La Ligi. Golman našeg nacionalnog tima već neko vreme brani konstantno i mogao bi to da nastavi i večeras.

Srbija - Švajcarska, Konferencija Srbije Foto: Nikola Tomić

Međusobni susreti

Nisu se mnogo puta Srbija i Španija sastajale u međusobnim mečevima od kako je naša zemlja samostalna, pa su tako od 2006. godine odigrali samo dva puta, a jedan od tih mečeva bio je zvaničan, baš onaj od pre mesec dana u Beogradu.

Tad je bilo 0:0, dok je u prijateljskom susretu 26. maja 2012. godine Španija pobedila rezultatom 2:0 golovima Adrijana i Santija Kazorle.

Šta kažu kladionice

Interesantan je pogled bukmejkera na ovaj meč, pošto su se kvote drastično promenile od trenutka prvobitnog objavljivanja i to u korist Srbije.

Španije je i dalje favorit, pošto je kvota na njihov trijumf sada 1,40 (bila je 1,30 u startu), dok se pobeda Srbije kotira kvotom 9,40 (bila je čak 11), a nerešen ishod postavljen je na kvotu 4,85.

Procentualno, to znači da Srbija ima oko 10% šanse za pobedu, a da Španci imaju 70%, dok preostalih 20% otpada na nerešen rezultat.

Srbija - Švajcarska, Konferencija Srbije Foto: Nikola Tomić

Reč trenera

Dragan Stojković Piksi

- Svi porede tu utakmicu od pre mesec dana u Beogradu, kada smo odigrali nerešeno. Tačno je da smo mi defanzivno bili dosta dobro organizovani, nekada to radite svesno i to su taktičke zamisli, a nekada radite zbog protivnika – i to se desilo u Beogradu, jer je Španija ekipa koja zaista može da dominira u posedu protiv svake ekipe.

Da li će biti slična utakmica ili ista kao u Beogradu, ne znam. To zavisi od terena, od mnogo faktora... A da možete protiv Španije drugačije da igrate, možete, i u drugačijem sistemu, zamislima.

Luis de la Fuente

- Biće teška utakmica jer je Srbiji potreban dobar rezultat sutra. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade. Čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković pred Španiju: Isto kao u Beogradu? Može i drugačije...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA