Poznati klub bio na ivici gašenja, a onda su legli milioni na račun: "Neću vam reći ko nam je uplatio novac"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Kao grom iz vedra neba se ovih dana u Švedskoj pojavila informacija da bi jedan od najpoznatijih tamošnjih klubova, Estersund mogao da bude ugašen. Klub je imao rok do danas u ponoć da uplati sumu u iznosu od tri miliona švedskih kruna (oko 270.000 evra) na račun poreskih dugova ili bi ga sačekala surova sudbina.

Tim koji je ne tako davno igrao u Ligi Evrope protiv Arsenala i ostvario istorijsku pobedu na "Emirejtsu" (1:2) u sezoni 2017/18 hodao je danas po ivici leda. Delovalo je da ih čeka potpuna katastrofa...

A onda "hičkokovski" obrt... Sa "Jamtkraft Arene" stigao je poziv na konferenciju za medije od strane čelnog čoveka kluba, Andreasa Cedeberga pod oznakom - hitno.

Na račun kluba su legli milioni! Od koga? Ne zna se...

Glavni čovek kluba sa velikim olakšanjem na licu izjavio je kako Estersund ponovo može da diše i da gleda u budućnost.

- Primili smo toliko novca da smo obezbedili funkcionisanje kluba za celu ovu godinu i možemo da se fokusiramo ponovo i na budućnost - rekao je Cedeberg, a prenosi portal Aftonbladet.

Neko je na račun kluba uplatio bezmalo sumu od čak 3.850.000 švedskih kruna, što je 340.000 evropskih novčanica. Taman da se pokrije čitav dug i da klub čak bude i u plusu.

- Sada smo u potpuno drugačijoj situaciji nego pre samo par sati. Neću vam reći ko je uplatio novac. Ljudi koji su to uradili nisu hteli da izađu u javnost, barem ne još - rekao je Cedeberg, a otkrio je da novac nije uplatio bivši predsednik kluba, pošto sa njim nije bio u kontaktu.

Bez obzira na sve, Estersund se i dalje nalazi u opasnosti da ispadne u amaterski rang fudbala. Trenutno je na 13. mestu na tabeli sa 28 bodova i nalazi se na poziciji koja vodi u baraž. Do kraja su mu ostale utakmice sa Landskronom, Utsiktenom, Ergriteom i Brajeom.

Spas nije daleko, a sada kada je gašenje izbegnuto, opet je svima u ovom velikom švedskom gradu i klubu mnogo lakše...

(Telegraf.rs)

Video: Stojković pred Španiju: Isto kao u Beogradu? Može i drugačije...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jane

    14. oktobar 2024 | 23:04

    Da Vucko Prestane JSD tudjmanovcima da tovari pare davno bi bili ugaseni i nebi bilo bunkera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA