Selektor Španije govorio o Jamalu, a onda simpatično reagovao kada su ga pitali za Srbiju

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Duel četvrtog kola Lige nacija fudbaleri Srbije odigraće u Kordobi u utorak od 20:45 protiv evropskog šampiona Španije. U Beogradu je meč okončan bez pobednika i golova, a sada se očekuje žustrija igra "furije", koja će pobedom hteti da se održi na prvom mestu na tabeli.

Orlovi u duel ulaze posle slavlja protiv Švajcarske, dok je protivnik porazio Dance, pa je jasno da će makar jedan sastav ostati kratak za sva tri boda.

Selektor Španije Luis de la Fuente ima ogromnih problema usled povreda, pa tako neće biti dosta imena na terenu... Niko Vilijams, Lamin Jamal, Dani Olmo, Dani Karvahal, Robin Le Norman, Feran Tores, Jeremi Pino, Unaj Simon, Rodri čine spisak odsutnih.

Novinare je najviše zanimao status Jamala, koji se povredio protiv Danske i pušten je da se vrati u klub.

- Reći ću vam šta se dogodilo. Lamin je imao problem i pitao sam ga kako se oseća, hoće li moći da igra u utorak. Ne želimo nikakav rizik, uvek gledamo šta je najbolji interes za igrača i odlučili smo da se odmori. Tako smo već radili sa nekim drugim igračima, nema izuzetaka. Nije me kontaktirao niko iz Barselone.

Pomenuo je i dva imena koja su šanse dobila usled odsustva Danija Karvahala.

- Nikome nisu zatvorena vrata. Srećni smo što imamo Pedra i Oskara Dobro ih poznajemo, znamo koliko mogu i sigurni smo da će nam dati ono što želimo. Miran sam po tom pitanju, reč je o dva veoma dobra igrača. Nažalost, šansa im se ukazala zbog povrede saigrača

Govorio je i o taktici usled brojnih izostanaka.

- Imamo jasnu ideju i pokušaćemo da je sprovedemo u delo, ali činjenica je da nas izostanci teraju na neke druge opcije. Ako nemate na raspolaganju igrača Nikove ili Laminove brzine, onda morate da izaberete igrača nekih drugačijih karakteristika i zasnivate igru na njegovim prednostima. To ne znači da će biti gore ili bolje, već jednostavno - drugačije. Imamo mnogo igrača koji nas čine jakim kolektivom i koji mogu da odigraju fantastično. Sutra je važna utakmica za nas, jako teška, ali možemo da se kvalifikujemo u narednu rundu i koncentrisani smo da to i ostvarim.

Na kraju je selektor Španije govorio i o Srbiji i tu je imao zanimljivu opasku na početku izlaganja.

- Konačno jedno dobro pitanje. Biće teška utakmica jer je Srbiji potreban dobar rezultat sutra. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade. Čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo. Fizički su veoma jaki, a taktički dobro balansirani. Moraćemo da radimo naporno i da budemo inspirisani da damo maksimum. Nema malih ili slabih protivnika u ovom takmičenju, sve utakmice zahtevaju da budete najbolji što možete - zaključio je De la Fuente.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković pred Španiju: Isto kao u Beogradu? Može i drugačije...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA