Ovo je tim Srbije za Španiju: Piksi ima rešenje za povređenog Lukića, Andrija bi mogao da upiše prvi start

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Fudbaleri reprezentacije Srbije u utorak od 20.45 časova u Kordobi igraju utakmicu 4. kola Lige nacija protiv Španije, a nema sumnje da bi ih pozitivan rezultat na ovom meču približio glavnom cilju, a to je plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. 

Očekivanja su visoka i samopouzdanje na nivou posle velike pobede nad Švajcarskom (2:0) u Leskovcu, a jedino što je pokvarilo slavlje bila je povreda koju je zadobio Saša Lukić, koji neće moći na teren barem mesec dana.

Meč sa Špancima biće utoliko drugačiji od onog protiv Švajcaraca, ali ne treba očekivati da će se Srbija u potpunosti povući, već da će naprotiv imati u samom špicu i napadačka rešenja. Piksi pored toga ima sasvim spremnu zamenu za Sašu Lukića u veznom redu.

Na gol-liniji skoro izvesno promene neće biti, pošto je Predrag Rajković sjajnom utakmicom protiv Švajcaraca gotovo zacementirao svoju poziciju i za start protiv Španije.

Reprezentacija Srbije, sastav Ilustracija: Telegraf Foto: FSS

Ni u odbrani, verujemo, neće biti mnogo izmena, pošto će nazad biti Strahinja Pavlović, Nikola Milenković i Strahinja Eraković.

Kada je u pitanju vezni red, treba očekivati dve promene - prva je naravno odsustvo Saše Lukića, umesto kojeg treba očekivati Sašu Zdjelara, a zajedno sa njim u liniji će delovati Nemanja Maksimović, kao i Veljko Birmančević i Kosta Nedeljković po strani.

Ispred njih bismo možda mogli da očekujemo i prvi start za Andriju Maksimovića u nacionalnom timu, pošto bi Piksi mogao odmah da ga "gurne" u vatru, a zajedno sa njim treba očekivati i Lazara Samardžića.

Naravno, u samom špicu napada naći će se naš najiskusniji prvotimac i strelac sa meča protiv Švajcarske - Aleksandar Mitrović.

Srbija (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, N. Maksimović, Zdjelar, Birmančević - A. Maksimović, Samardžić - A. Mitrović

(Telegraf.rs)

Video: Stojković pred Španiju: Isto kao u Beogradu? Može i drugačije...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CAVEAT EMPTOR

    14. oktobar 2024 | 22:16

    mitrović je jedini rekorder kojeg ni jedan ozbiljan evropski velikan nije hteo

  • eee

    14. oktobar 2024 | 22:26

    Rajko preskoči ovu utakmicu. Sačuvaj reputaciju

  • OVERRATED

    14. oktobar 2024 | 22:16

    rekorder mitar igra valjda je zaslužio zbog dva zadnja svetska prvenstva a i evro24. naročito se pokazao u evro kupovima odigrao 25 utakmica dao 6 golova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA