Selektor Piksi poslao tajnovitu poruku pred meč Španija - Srbija: "Ako nabrojim fudbalere koji nedostaju..."

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Veliku pobedu upisali su fudbaleri Srbije u okršaju sa Švajcarskom (2:0) odigranom u Leskovcu u subotu. Orlovi sa četiri boda sada mogu lakše da dišu pred drugi meč sa aktuelnim prvakom Evrope Španijom, pred koji je selektor Dragan Stojković Piksi održao konferenciju za medije.

Strateg je istakao da se njegov tim neće predati bez borbe.

- Ne želimo da se predamo, razmišljamo kao tim. Rezultat na kraju dođe ili ne, naša je obaveza da pružimo sve… Raduju me želja i u tom pravcu hoćemo dalje. O našoj sudbini odlučujemo sami, rezultati su zadovoljavajući, izuzev utakmice u Kopenhagenu.

Osvnruo se opet na prvi meč u Beogradu, koji je završen bez golova.

- Priča se o prvoj utakmicu i Beogradu, tačno je da smo bili defanzivno dobro organizovani. Nekad radite to svesno, drugiu put zbog protivnika. Takav scenario bio je u Beogradu, Španija može da dominira iz posede. I iz tog prostora možete da iskoristite trenutak kad protivnik stoji visoko.

Poslao je zatim Piksi i misterioznu poruku, ali i otkrio ubrzo na šta misli.

- Videćemo kako će izgledati Španci u promenjenom sastavu, ali i mi imamo kadrovskih problema. Ako nabrojim fudbalere, koji nedostaju, onda bi sve bilo jasnije. Možemo i drugačije da igramo, to ipak u sebi nosi potencijalni rizik.

- Uvek analiziramo utakmicu i probleme, trudimo se da potvrđujemo kvalitet. U rasporedu i utakmici najvažniji je odnos, sve ekipe imaju problema sa povredama, Španija takođe ima veliki broj fudbalera, koji nisu spremnih da igraju. Ne računamo na Vlahovića, Lukića, Ilića, Živkovića, Sergeja Milinković Savića, Babića, Veljkovića, da ne nabrajam, već su tu sedmorica.

Istakao je da će biti promena u startnih jedanaest, posebno kako bi osvežio tim, a osvrnuo se i na susret protiv Švajcarske.

- Pobeda je najlepša stvar, za povratak samopouzdanja i energiju nema bolje stvari. Najvažnije da prikupimo energiju u fizičkom smislu, tek nas očekuje video analiza i sutra oko podne finalna pred meč sa Španijom - zaključio je Dragan Stojković.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Sve što smo tražili i zamisili, uspeli smo da sprovedemo protiv Švajcarske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    14. oktobar 2024 | 18:52

    Moramo se zatvoriti protiv spanaca pa kako bude.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA