Austrija demolirala Halanda i Norvešku: Pukla petarda u Lincu, Arnautović postigao dva gola

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbaleri Austrije stigli su do spektakularne pobede ove večeri u Ligi B u Ligi nacija, pošto su na svom domaćem terenu u Lincu rastavili ekipu Norveške, postigavši neverovatnih pet golova i tako rastuživši Erlinga Halanda - 5:1 (1:1).

Teško da je ko mogao da se nada ovakvom ishodu utakmice na poluvremenu, kada je rezultat bio nerešen, pošto je uvodni gol Arnautovića iz 8. minuta poništio Serlot u 39. minutu, pošto se najbolje snašao pred golom Austrijanaca.

Međutim, odmah na početku drugog poluvremena sudija Tamaš Bognar iz Mađarske dosudio je penal za Austrijance, koji je realizovao Arnautović za svoj drugi gol u 49. minutu, a onda je krenulo "demoliranje" norveškog tima.

Prvo je Linhart u 58. minutu povisio na 3:1, da bi Poš četiri minuta kasnije na dodavanje Sabicera i četvrti put zatresao mrežu u korist austrijskog tima. Konačan rezultat postavio je Gregorič u 71. minutu, a može se reći da je Austrija imala još par šansi da ubaci loptu u gol do kraja meča.

Posle ovakvog ishoda, Norveška, Austrija i Slovenija su sa po sedam bodova poravnate na prva tri mesta, dok je Kazahstan van konkurencije sa jednim bodom.

U drugom meču u Ligi B, Grčka je savladala Republiku Irsku kod kuće sa 2:0 i tako potvrdila veliki brejk u Engleskoj - 2:0.

Strelci golova za Grke bili su Bakasetas u 48. minutu i Mantalos u 92. minutu.

Kada je reč o Ligi C, Farska Ostrva i Letonija odigrali su bez pobednika - 1:1.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA