Englezi se oporavili od "grčkog" šoka i slavili na hladnom severu, Severna Makedonija blizu plasmana u Ligu B

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalska reprezentacija Engleske savladala je danas u 4. kolu Lige B u Ligi nacija Finsku i na taj način se u potpunosti oporavila od "grčkog" šoka koji je doživela pre samo par dana na Vembliju, kada je selekcija sa juga Balkana uspela da dođe do istorijskog trijumfa - 1:3 (0:1).

Danas Englezi nisu baš blistali, ali su i pored toga uspevali da postignu golove onda kada je to najvažnije.

Već u 18. minutu je mrežu zatresao Džek Griliš na asistenciju Gomesa, da bi u nastavku meča Gordi Albion uspeo da reši sve po pitanju pobednika. Prvo je Trent Aleksander-Arnold duplirao prednost na 2:0 u 74. minutu, da bi Deklan Rajs u 84. minutu postigao i treći gol za goste.

Finci su do kraja preko Hoskonena u 87. minutu samo ublažili poraz.

Situacija u Grupi 2 je sada takva da je Grčka prva sa devet bodova i mečom manje, koji treba da igra sa Republikom Irskom, dok Engleska zauzima drugo mesto sa devet bodova, ali iz četiri utakmice. Finska je poslednja bez bodova, a Irska je treća sa tri.

U Ligi C se Severna Makedonija nalazi blizu plasmana u gornji rang, pošto je danas savladala Jermeniju sa 2:0 u gostima, tako da samo čudo može da ih odvoji od prvog mesta na tabeli.

Golove za naše komšije postigli su Miovski u 72. minutu i Alimi u 85. minutu utakmice.

Makedonci sada imaju 10 bodova, šest više od Jermena uz bolji međusobni odnos, dok su treći Letonci sa tri boda, ali tek treba da igraju sa Farskim Ostrvima. Faktički, Makedonce još jedna pobeda i sigurno šalje dalje.

U preostalim mečevima u Ligi D, pobedu je ostvarila Malta kod kuće nad Moldavijom (1:0), a Lihtenštajn i Gibraltar su odigrali bez golova.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA