Toni Nadal otkrio kako je Rafa saopštio porodici vest o pavlačenju: "Bez lekova nije igrao od 2005. godine"

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Toni Nadal, ujak i bivši trener Rafaela Nadala, otkrio je kada je popularni Bik sa Majorke obavestio porodicu o svojoj odluci da objavi povlačenje iz tenisa.

Toni je objasnio da je Rafa želeo da odloži odlazak u penziju za još jednu godinu jer je želeo "još jednu dobru sezonu na šljaci," ali njegovo telo jednostavno više nije moglo.

Legendarni Nadal je ove nedelje potvrdio da će završiti sa profesionalnim bavljenjem tenisa posle finala Dejvis kupa u novembru, čime će staviti tačku na svoju sjajnu karijeru u kojoj je osvojio 22 Grend slem titule – uključujući rekordnih 14 na Rolan Garosu – i proveo 209 nedelja na prvom mestu ATP liste.

Nadalova porodica, uključujući njegovog ujaka Tonija, obaveštena je o ovoj odluci tek ujutro kada je najavio svetu da će se povući kasnije ove godine.

U intervjuu za magazin "Marca", Toni je rekao:

- Imamo porodični čet i Rafa je u četvrtak rekao da će za nekoliko sati izaći video u kojem najavljuje svoje povlačenje. U toj grupi smo petorica braće i stariji nećaci. Ja sam prilično suzdržan tip i napisao sam mu: "Čestitam, imao si dobru karijeru.' Ostali su pisali nešto duže. Ja kažem stvari direktno, što me čini manje lenjim - istakao je on i dodao:

- Rafa se navikao na igranje uz bol, ali sam rekao njegovom ocu da bismo mogli da vratimo pet, šest grend slemova da smo predali svaki put kada je imao probleme - istakao je Toni Nadal za "Marku" i nastavio:

- Od 2005. on praktično nije završio nijedan trening, nije odigrao nijedan Grend slem bez uzimanja lekova protiv bolova.

Nadalova objava nije došla kao potpuno iznenađenje, jer je prošle godine otkrio da će sezona 2024. verovatno biti njegova poslednja kao profesionalca.

Ipak, bilo je nekoliko nagoveštaja tokom godine da bi mogao nastaviti karijeru i u 2025, posebno nakon poraza u prvom kolu Rolan Garosa u maju.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kmeee

    13. oktobar 2024 | 16:18

    Videlo se to, da igra pod dejstvom. "Lekova"...

  • Vodolijax

    13. oktobar 2024 | 16:13

    Znači tabletoman i bilder.......Nole je za njega graciozni baletan a Federer njanjavi .....mislim da su mu oboje blizanaca iz epruvete......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA