Piksi na meču sa Švajcarskom nosio poseban simbol na grudima: Oduševićete se kad čujete o čemu je reč

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras Švajcarsku na stadionu "Dubočica" u Leskovcu (2:0), tako da je sada na trećem mestu na tabeli sa četiri osvojena boda u Ligi A u Ligi nacija.

Imao je Dragan Stojković Piksi zbog čega da bude zadovoljan, ali je jednim gestom večeras svakako oduševio javnost.

Malo ko je primetio da je on na svojim grudima nosio jedan poseban simbol, u obliku lente u roze boji, a kada čujete o čemu je reč - oduševićete se.

Naime, oktobar je međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, a ovaj simbol predstavlja simbol jedinstva svih žena koje se bore protiv ove teške bolesti.

Selektor Srbije na ovaj način želeo je da pruži podršku svim damama, a da taj način podigne svest svih o ovoj teškoj bolesti.

Mnogi drugi sportski klubovi su takođe na svoje načine tokom meseca oktobra podržali akciju na svoj način, želevši da podignu svest o ovoj opakoj bolesti.

U Evropi je prema poslednjim podacima iz 2020. godine registrovano oko pola miliona novoobolelih godišnje uz nažalost skoro 142.000 umrlih od raka dojke.

(Telegraf.rs)

Video: Duško i Zoran Tošić došli zajedno na meč Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA