Stojadinović ga doveo u Zvezdu, bio je jedan od najvećih promašaja, sad gura zemlju ka Svetskom prvenstvu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalska reprezentacija Perua pobedila je selekciju Urugvaja rezultatom 1:0, u devetom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine i tako u poslednji čas uhvatila korak za reprezentacijama koje se na polovini doigravanja nalaze iznad crte.

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Migel Arauho u 88. minutu i to nakon što ga je odbrana ostavila poptuno samog, a nije se baš proslavio ni golman Serhio Roćet.

Defanzivac je tako postigao prvi gol u dresu nacionalnog tima, za koji nastupa od 2014. godine, a srpsku javnost podsetio na vreme kada je igrao na stadionu "Rajko Mitić".

Svega pet nastupa upisao je te 2013/14, ali je sa crveno-belima osvojio titulu i prekinuo post kluba dug šest godina. Svoje prave partije pronašao je tek kasnije u Alijanci iz Lime, Taljeresu, Emenu i Portlandu.

Arauho je igrač Zvezde postao na preporuku tadašnjeg sportskog direktora Zorana Stojadinovića, ali se nije naročito proslavio.

Peru je deveti na tabeli južnoameričke kvalifikacione grupe sa šest bodova, dok je Urugvaj na trećem mestu sa 15. Plasman na Mundijal obezbediće šest najboljih selekcija, dok će sedma igrati u baražu.

U sledećem kolu, Peru će 16. oktobra igrati protiv Brazila, dok će se Urugvaj sastati sa Ekvadorom.

(Telegraf.rs)

Video: Bizarna situacija: Sudija se povredio u Loznici, fizioterapeut Zvezde mu ukazao pomoć

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA