Ovo je tim Srbije za Švajcarsku: Piksi kreće u najjačem sastavu, tu je i srpski "Mesi"

 
S. J.
D. U.
S. J. D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu dočekuju selekciju Švajcarske od 20.45 u Leskovcu, u okviru trećeg kola A divizije Lige nacija.

Izabranici Dragana Stojkoviča Piksija su do sada, u novoj sezoni Lige nacija, upisali remi sa Španijom u Beogradu (0:0), i poraz od Danske u Kopenhagenu sa 2:0.

Ipak, ono što treba istaći, jeste da su Švajcarci dobro poznati rival Orlova, te tu ne treba očekivati previše iznenađenja i tajni.

Samim tim, za očekivati je i da Piksi izađe sa najjačim mogućim sastavom, doduše možda nešto defanzivnijim.

Među stativama će se očekivano naći Predrag Rajković, koji je već duže vreme prvi izbor Piksija među stativama.

Što se defanzivne linije tiče, izvesno je da će naša selekcija meč početi sa tri štopera, a tu liniju trebalo bi da čine Strahinja Eraković, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović.

Nešto istureniji, u ulozi "ving bekova", trebalo bi da budu Kosta Nedeljković na desnoj strani, odnosno Veljko Birmančević uz levu aut liniju, te se od njih očekuje da zatvaraju protivničke pokušaje prodora po bokovima.

Na sredini terena, delovaće Nemanja Maksimović i Saša Lukić, kojima će glavni zadatak biti da "zatvore" ideje Granita Džake po sredini.

Ispred njih, trebalo bi da se nađu Lazar Samardžić i Andrija Maksimović, dok će u samom špicu, donekle i očekivano, početi Aleksandar Mitrović.

Za očekivati je i da u nekoj fazi meča, u igru uđe i Andrija Maksimović, za kojeg je i Piksi istakao da će debitovati na ovom meču, dok od razvoja meča zavisi kakav će biti Piksijev plan sa ostalim izmenama.

Samim tim, sastav Srbije za meč sa Švajcarcima, trebalo bi da izgleda ovako:

Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, N. Maksimović, Lukić, Birmančević - A. Maksimović, Samardžić - Mitrović.

Reprezentacija Srbije, sastav novi Ilustracija: Telegraf Foto: FSS

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Povlačim poteze u zavisnosti od onoga što se dešava na terenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R89

    11. oktobar 2024 | 21:56

    Ne znam, mozda je samo do mene, ali selektor mi je ubio zelju da gledam reprezentaciju, nikakvu euforiju ne osecam, totalno nebitno.

  • Box

    11. oktobar 2024 | 21:53

    Živkovic je povredjen

  • Hm

    11. oktobar 2024 | 22:44

    Nije lose. Ok postava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA