Selektor Švajcarske pričao o mečevima sa Srbijom i provokacijama, pa poručio: "Treba da budu strastveni"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće u subotu od 20.45 u Leskovcu selekciju Švajcarske, u okviru trećeg kola A divizije Lige nacija.

Tim povodom, medijima su se na konferenciji Švajcarskog tima obratili selektor Murat Jakin i prvotimac Mišel Ebišer.

- Izvinjavam se, još sam malo omamljen posle leta, malo sam i prehlađen. Srećni smo da smo ovde, ekipa je spremna, poznate su mi ekipe, bio sam u prošlosti prisutan kada su se igrale ove utakmice, bile su lude utakmice, mogu da kažem, radujemo se ovoj utakmici, odlično smo trenirali i želimo tri boda. Rezultati u poslednje dve utakmice su teški za objašnjavanje, imali smo mnogo prepreka, ali sada želimo da se fokusiramo na naše jake stvari da ostvarimo dobar rezultat - počeo je Jakin.

Tri ključna igrača su se povukla iz reprezentacije, a što se tiče pritiska rezultata...

- Mi imamo nameru da se borimo svakako. Ne možemo tek tako da nadoknadimo igrače koji su otišli, imamo i povrede, ima dosta prepreka, ali mogu da računam na sve koji su ovde, i na sve igrače, delimično je to tačno oko prekretnice, ali mogli smo da treniramo i dosta imam poverenja u momke i mislim da će biti dobro, u poslednje vreme nam mnogo toga nije išlo na ruku, ali i Srbija će se boriti sigurno.

Konferencija Švajcarske pred meč sa Srbijom Foto: Nikola Tomić

Džaka je i protiv Danaca preterao, o čemu je Jakin imao šta da kaže.

- Jesmo razgovarali, on je tip koji se bori za pravdu, uvideo je da to ponašanje protiv Danske nije bilo dobro, izvinio se tom igraču, videli smo da ga nije bilo protiv Španije, ovog puta je dobro trenirao, znamo da su igrači strastveni, sutra treba da budu strastveni, sigurno će nam pomoći jer će biti tu, spremni smo i vodili smo računa da imamo igrače koji mogu da u svakom trenutku preuzmu igru, tu je i MIšel i dobri smo.

Ebišer je prokomentarisao prethodne mečeve sa Srbijom.

- Onu iz 2018. sam gledao od kuće, bile su intenzivne, želimo da pokažemo ono u čemu smo dobri - rekao je Ebišer.

Potom je upitan selektor Jakin i da li je razgovarao sa Granitom Džakom, koji je u prethodnim mečevima sa Srbijom provocirao i na nacionalnoj osnovi.

- Naravno, razgovarali smo i sa njim i sa ostalim igračima, u fudbaskoj utakmici se podignu emocije i potrebna je i strast da se ostvari rezultat, on je uvek fokusiran na posao, fokusirani smo uvek na ono što se dešava sada, biće sigurno intenzivno, siguran sam da ćemo imati dobru igru i moglo bi da bude zanimljivo.

Dotakao se i Denisa Zakarije...

- Ovo je bila dobra prilika da se isproba par stvari, što se tiče poena, malo su nam leđa saterana uza zid, ja volim igrače koji su u formi, za Denisa nije bilo moguće, on je intenzivan i dinamičan, ali nažalost to nije bilo moguće, možemo sa njim da radimo sledeći put.

Konferencija Švajcarske pred meč sa Srbijom Foto: Nikola Tomić

Ebišer je potom istakao da su pobede neohodne za entuzijazam u timu.

- Normalno je kada pobeđujete da imate puno entuzijazma, a pobede nam pomažu da postižemo golove i podižemo samopouzdanje.

Upitan je Ebišer da li će ponovo biti napeto protiv Srbije?

- To je dobro pitanje, nisam ni razmišljao, naravno da treba uneti emocije kada treba, nekada treba sačuvati i hladnu glavu, mislim da imamo dobar miks. Ja sam sklon smirivanju, takva sam osoba, radije igram mirne igre, nemam ništa protiv kada je i burnija utakmica.

Govorio je Jakin o meču ponovo.

- Jeste malo teža situacija, ali videćemo kako će rešiti to, mislim da su dovoljno jaki da se snađemo u svim okolnostima, mislim da ćemo pokazati dobru igru. Imali smo i do sada intenzivne i kreativne utakmice, tako će biti i sutra, možda nisu velika imena, ali moramo da pokažemo dobru igru i osvojimo tri boda.

Upitan je Ebišer i kako će pripremiti Džaku da ne dolazi do provokacija...

- On zna šta ga sutra očekuje i kako treba da se ponaša, mi smo svi fudbaleri, ja sam timski igrač i naša ekipa ima timski pristup i mi ćemo timski to rešiti - podvukao je Jakin.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Povlačim poteze u zavisnosti od onoga što se dešava na terenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA