Srbija - Švajcarska, Konferencija Srbije Foto: Nikola Tomić

Piksi upozorava pred meč sa Švajcarskom: "Oni su 20 godina zajedno, svaka utakmica je važna!"

 
 
 ≫ 
  • 2

Činjenice

  • Fudbalska reprezentacija Srbije igra meč Lige nacija protiv Švajcarske sutra 12. oktobra.
  • Meč startuje od 20:45 časova, a pred taj meč održaće se konferencija za novinare.
  • Na konferenciji se očekuje da govore Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović.
  • Srbija će naredni meč igrati protiv selekcije Španije samo tri dana kasnije sa istim vremenom početka meča.
Najnovije
14:57

Ovde možete pratiti uživo konferenciju

15:23

Oseća li se pritisak zbog meča protiv Švajcarske?

- Ovu Ligu nacija smo krenuli protiv Španije, najjače ekipe, pa smo usled malo većeg umora izgubili od Danske, sledeća stanica je Švajcarska, bez obzira šta je bilo u prošlosti, ovo je nova utakmica, bar što se nas tiče, ima mnogo imena, nema onih koji su bili tu, motivisani smo da sve vreme odigramo na maksimalnom nivou i da probamo da pobedimo, da će biti lako, neće, ali stalo nam je da obradujemo navijače i naciju, koja je uvek srećna kada reprezentacija pobedi, ja to znam. Daćemo sve od sebe, nemojte da imate dilemu, da odigramo borbenu utakmicu i da dođemo do cilja.

15:21

Da li ste rešili problem neefikasnosti i ko će biti kapiten?

- Moraju svi da razumeju da su važni i vezni red i odbrana. Što se napada tiče, zavisi puno od toga kako igrate, kako trčite, puno je improvizacije, tehničkih detalja, da li je dobar centaršut, da li vam se lopta odbije gde želite. Da li ste spremni za tu vrstu izazova, da li ste fizički spremni za oba pravca, danas nema odbrane i napadača, svi napadaju i brane se. Ali najteže je u fudbalu dati golove, da je tako, rezultati bi bili kao u vaterpolu, ali u fudbalu nije tako, radimo kao tim da znamo šta radimo, da budemo organizovani, da budemo spremni da se branimo i da napadamo ako se ukaže prilika za kontra napad. Fudbal je ponavljanje, ne morate da tražite toplu vodu, ona već postoji, ali kada ponavljate neke stvari veće su vam šanse da uspete. Bazirani smo na kolektivnom duhu, takvi želimo da počnemo i da završimo utakmicu. Da navijači nagrade momke za trud na terenu. Ali nije sve do vas, ima i do protivnika, mnogo je prepreka koje treba prevazići i nadmudriti protivnika. Momci su motivisani, to je važno, vidim motivisanost na treningu, posle treninga, dobri su to predznaci za ono što nas očekuje, ubeđen sam da ćemo krenuti utakmicu maksimalno motivisano.

- Što se kapitena tiče, evo ga ovde pored mene je.

15:18

Mitrović o glasinama za bojkot reprezentacije

15:15

Kakav su utisak na vas ostavili novi igrači, da li im je potencijal da ostanu deo reprezentacije?

- Apsolutno, svi su zaslužili poziv, igaraju dobro u svojim klubovima, daju golove, svi imaju potencijala. Mentalitet je taj koji će da prelomi. Imaju podstrek da nastave ovako - rekao je Mitrović.

15:13

Hoće li biti debitanata još?

- Videćemo, ne bih o sastavu. Imam sliku ko će istrčati sutra i to igrači znaju.

15:13

Znate li tim za Švajcarsku?

- Nemam dilemu odavno.

15:12

Da li zajedništvo protiv Španije recept?

- Bila je taktički fenomenalna utakmica, možda je falilo malo sreće da dobijemo tu utakmicu, imali smo kompaktnu odbranu, a iz svake kontre smo bili opasni, visio je gol u vazduhu, na kraju nerešeno. Ali takav meč nam daje podstrek za budućnost, svi su očekivali da primimo 3-4 golova, ali smo pokazali jednu sliku kako želimo da izgledamo u budućnosti. Ta utakmica je podstrek i slika kako treba da igramo u narednom periodu - rekao je Mitrović.

15:11

Za Mitrovića, da li mu je Švajcarska dodatni motiv?

- Na početku kada je mister došao smo davali golove, ali i lako primali, sada slabije dajemo golove, ali ih ni ne primamo lako. Imamo iskustva sa Švajcarcima i njima su se oprostili neki igrači. Utakmica kao i svaka druga, jako teška utakmica, imaju dobre pojedince, trenera, to su pokazali i na Euru, bila bi dobro da dobijemo utakmicu, ako dođe i gol bilo bi perfektno. Najbitnije je da igramo dobro, ako igramo tako, mislim da će golovi doći.

15:10

Naveli ste da će Maksimović debitovati, mogu li i ostali da debituju?

- Zavisi od mnogo stvari, rezultata, igre, šta se dešava na terenu, nikad nemam zapisano u svesci kada ću nekoga da menjam, imate i takvu vrstu trenera, ali ja nisam takav. Po proceni i u zavisnosti od dešavanja povlačim poteze. Andrija Maksimović predstavlja budućnost srpskog fudbala i bez obzira na to što ima 17 godina, pokazuje visok nivo. Moja je želja da debituje, da li kao starter ili rezerva, videćemo, ali verujem da će pamtiti ovaj meč. Ostali igrači su tu takođe, da napomenem da smo imali problema, to smo znali, nemamo Vlahovića, Ilića, Živkovića, Sergeja, to je pola tima, ali to ne potenciram kao alibi, ovi igrači koji su tu će sačekati svoju šansu, da osete kako je igrati za A tim.

15:07

Da li vam je drago da ne igra Šaćiri više za Švajcarsku i plašite li se provokacija Džake?

15:04

Šta će biti presudno?

- Kada reprezentacija igra, svaka utakmica je važna, važan je i pristup i stil igre kakav prikažete, svi ti elementi, na kraju krajeva i taj rezultat, bez obziira na to što je ovo Liga nacija, jer igramo sa ekipama koje su u vrhu evropskog fudbala. Meč sa Švajcarskom je u tom rangu. Oni poseduju individualni i kolektivni kvalitet, 20 godina u kontinuitetu igraju na najvažnijim takmičenjima. Grupa koja je dugi niz godina zajedno, poznajemo se dobro, tu ne verujem da će biti nekih iznenađenja, nema tajni. Zbog svih stvari očekujem tešku i borbenu utakmicu, a naš imperativ je da pokušamo da pobedimo, kao i na svakoj utakmici. Svaka pobeda podiže samopouzdanje i vraća osmeh i raspoloženje kod navijača, javnosti, medija i kod nas.

15:02

Kakva je atmosfera i zdravstveni bilten?

- Veoma sam zadovoljan kako su igrači trenirali i ponašali se, nemamo kadrovskih problema, svi su spremni, grupa koja je prisutna je potpuno spremna. Izražavamo zadovoljstvo sa te strane, jer je nabitnije da se niko ne žali na povrede, radili smo po planu i programu, zakazan je trening na Čairu u Nišu, što mislim da je dobra odluka, drago mi je da smo na jugu Srbije.

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    11. oktobar 2024 | 15:03

    Šta da pratimo!? Pa njih dvojica ne mogu zajedno sastaviti dve-tri prosto proširene, smislene rečenice!!!

  • Bora

    11. oktobar 2024 | 15:18

    Glasao sam za svajcarsku samo zbog piksija PIKSI ODLAZI ZA NIS NISKI CIG. .U NEZNAS DA VODIS NAS strasam tim PIKSI NAPOLJE O L A Z I.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA