Kako se Rade Bogdanović našao na 4. mestu top transfera, odmah iza Ronalda: Prali su pare, pojma nisam imao...

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Danas za 10, 15 ili 20 miliona evra ne možete da kupite ni "kesicu kikirikija" kada su u pitanju transferi ozbiljnih klubova iz TOP 5 najboljih liga, dok su ne tako davno ove cifre bile poprilično normalnije i uglavnom su davane za one najplaćenije fudbalere!

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavila lista najplaćenijih transfera pred sezonu 1997/98, gde imamo situaciju da je Brazilac Ronaldo bio najplaćeniji kada je Inter platio Barseloni 26,5 miliona sadašnjih evra. Ono što je zanimljivo jeste i to da se nekadašnji srpski fudbaler Rade Bogdanović, sada poznati analitičar, našao na visokom četvrtom mestu.

Rade je te 1997. godine iz Džef Junajteda za 17,4 miliona sadašnjih evra, a ispred njega se nalaze još dve velike fudbalske legende - Rivaldo i Kristijan Vijeri. Brazilac je za 23,5 miliona prešao u Barselonu, a Italijan je postao Radetov saigrač za 17,56 miliona.

Rade Bogdanović Foto: Printskrin/Facebook

Svojevremeno, kada je pre nekih sedam godina dao intervju za Telegraf, Bogdanović je otkrio i zašto je taj njegov transfer bio toliko visok. U ugovoru koji je on imao pisao je dva miliona dolara, ali je tadašnji prvi čovek Jorgandžija Hesus Hil mislio drugačije.

- Oni su u to vreme prali pare u klubu i izvukli su tačno za moj transfer 23 miliona maraka što je i sud utvrdio. Izvukli su pare na meni Radeku, Prodanu i još jednom igraču preko ''ofšor'' kompanija. Nažalost, tako se završila priča Hesusa Hila kog mi je generalno žao. Imao si sve, a umro si u zatvoru. Krivo mi je što su me zloupotrebili. Bilo je suludo da je moj transfer iznosio skoro kao Vijerijev, što je i sud ustanovio. Ja pojma nisam imao. Tek nakon dve godine su me zvali da svedočim. Iskreno, nisam znao ni šta da svedočim. Ja sam na papiru imao da su me Japanci pustili za dva miliona dolara - rekao je Rade za naš portal 2017. godine.

Dotakao se tada i početka u Atletiku.

- Početak u Atletiku je bio kao iz snova. Na debiju sam dao dva gola. Imao sam strašnu konkurenciju. Kristijana Vijerija su platili 25 miliona maraka, imao sam Hose Mariju koji je potom otišao u Milan za ogroman novac, onda i Kiko...a ja sam tu bio rezervna varijanta i tu rezervnu rolu sam jako dobro odigrao. Do povrede sam na devet mečeva postigao šest golova. Posle debija su mi dali i stan u kom je živeo Čolo Simeone jer sam prošao sve njihove profesionalne i ljudske testove. Pazi, daju mi stan od Simeonea pored njih toliko fudbalera... To je bila stančina sa dosta viška kvadrata. Živeo sam u zgradi ''Bujo'' gde su bili ze Roberto, Ćenda i Valdano. Zgrada pored mene - Dejan Bodiroga.

- Dobijem na poklon i BMV 316 od Hesusa Hila. Tih četiri meseca su bili jako dobar period za mene. Onda sam se povredio 15. januara, uzeli su mi licencu na kvarno. Nisu očekivali da ću se tako brzo oporaviti, a ja bio spreman već nakon mesec dana. U međuvremenu su doveli i nekog Izraelca, nisam hteo da pauziram i otišao sam u Bredu. Odlazak u Bredu je bio sjajan potez jer me je trener Brede na kraju preporučio Verderu.

(Telegraf.rs)

Video: Da li je ovim rečima na konferenciji Piksi isprozivao Radeta Bogdanovića?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    11. oktobar 2024 | 13:07

    Neato slično ka sto danas rade u Zvezdi sa ovim tzv bombama od transfera koje dovode svako leto pa kad počne sezona kuku lele .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA