Vladimir Stojković mu "skinuo" penal u Južnoj Africi, sada zaplakao sa bakljom u ruci i oprostio se od fudbala

 
S. I.
S. I.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jedno od poslednjih zbogom fudbalu je tokom reprezentativne pauze rekao Lukas Podolski, čuveni nemački fudbaler poljskog porekla i treći najbolji strelac u istoriji Pancera sa 49 golova.

Veliko ime evropskog fudbala je poslednji put izašlo na teren pred 50.000 navijača Kelna na stadionu "RajnEnergi" i sa svojim timom koji je nosio ime po njemu, a za koji su igrali i igrači Gornjika iz Zabža, upisao pobedu od 5:3.

Stigao je Podolski da postigne i gol za prednost tima, ali je sve bilo u drugom planu osim veličanja njegovog imena.

Navijači kluba za koji je od 2003. do 2006. na 85 duela dao 51 gol, pa potom od 2009. do 2012. na 96 duela još 35 pogodaka, klicali su mu, a on je sve to emotivno doživeo. A on i dalje trese mreže sa 39 godina...

Podolski je na samom kraju u društvu navijača pred prepunom tribinom držao baklju dok su pristalice skandirale njegovo ime. Tom prilikom on je i zaplakao, pokazavši koliko će mu nedostajati fudbal.

- Gotovo je na terenu, ali sigurno ćem ose videti izvan njega, da li na tribinama ili na ulici. Jednom navijač Kelna, zauvek navijač Kelna. Dodiruje me to što je ovoliki broj navijača došao da uveliča ovo specijalno veče. Bila mi je čast da nosim "jarca" na svom dresu ispred punog stadiona - rekao je Podolski.

Lukas je rođen u Gljivicama, ali je vrlo otišao u Keln, sa deset godina i tamo prošao mlađe kategorije u timu proveo ukupno jedanaest. Sjajne partije preporučile su ga Bajernu, a nakon drugog mandata u Minhenu nastupao je i za Arsenal, Inter, Galatasaraj, Visel Kobe, Antaliju i od 2021. do danas za Gornjik, sa kojim će okončati ovu sezonu i okačiti kopačke o klin.

Našoj javnosti ostaće urezan promašaj popularnog Poldija sa bele tačke na utakmici Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi, tačnije odbrana golmana Vladimira Stojkovića. Kako je to izgledalo možete videti od 02:17 ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Milenković: Očekuje nas veoma teška utakmica, Švajcarska je organizovana ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA