Srbin na ivici suza posle istorijske pobede Grčke na Vembliju, pomenuo preminulog fudbalera

 
S. I.
S. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najveći šok od početka Lige nacija priredila je reprezentacija Grčke prethodne večeri na Vembliju i prvi put u istoriji došla do pobede u okršaju sa Engleskom. Vangelis Pavlidis je bio junak ekipe u dubokoj nadoknadi i svojim golom doneo slavlje od 2:1.

Šokirana je bila domaća publika kao i evropska javnost, a sve se dogodilo dan nakon što je povremeni reprezentativac Helena Džordž Baldok pronađen mrtav u svojoj kući.

Momak koji ima i britanske korene i koji je pre nastupa za Panatinaikos sa uspehom nosio opremu Šefild junajteda, preminuo je od posledica davljenja i poruku je za njega posle velikog rezultata imao i Ivan Jovanović, Srbin na kupi Grčke.

Selektor, koji je tek drugi u istoriji Helena koji je startovao sa tri od tri na prvih nekoliko mečeva, bio je vidno utučen.

- Moram ponovo da izrazim saučešće u ime svih. Sinoć je bio mračan dan. Atmosfera na današnjem meču bila je dobra. Sve dok se ovi momci takmiče, Džordž će biti u našim mislima. Bilo je teško igrati, ali je na kraju možda upalilo kao dodatna motivacija. Teško je razumeti šta se dešavalo u svlačionici. Kada smo stigli na stadion atmosfera je bila prigušena. Svi su razmišljali o onome što se juče dogodilo. Bilo je teško da se ostanemo koncentrisani. Ova pobeda je bila mala svetlost.

Osvrnuo se i na istorijsko slavlje na Vembliju.

- Engleska je sjajna ekipa. Utakmica je bila zanimljiva od početka do kraja. Grupa je veoma bliska. Imam utisak da traži cilj i odličje, što je neophodno za uspeh reprezentacije. Pobeda na Vembliju je od velikog značaja. To je pobeda koja nas stavlja na drugačiji put i stvara veći pritisak u narednim mečevima - rekao je Ivan Jovanović.

Grčka je lider grupe B2 posle tri runde sa devet bodova, ispred Engleske, Irske i Finske sa šest, tri, odnosno nula bodova.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović: Hoću trofej s Vojvodinom, ne plašimo se ni Zvezde na Marakani, idemo na pobedu uvek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA