Srbin šokirao Engleze na Vembliju: Nesuđeno pojačanje Zvezde slavilo gol uz dres preminulog fudbalera

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Fudbalska reprezentacija Grčke savladala je selekciju Engleske sa 2:1, u okviru trećeg kola B grupe u Ligi nacija.

Englezi praktično nisu pokazali ništa, osim dve, tri šanse, i maestralnog gola Belingema, dok su Grci, predvođeni srpskim trenerom Ivanom Jovanovićem zaista pokazali da mogu da se nose sa svakom selekcijom na Starom kontinentu.

Susret je počeo minutom ćutanja u znak tragično preminulog fudbalera Panatinaikosa, Džordža Baldoka, koji je pronađen mrtav u vili u Atini.

Što se same utakmice tiče, već u 11. minutu videli smo prvo uzbuđenje, kada je poništen gol Mavropanosa, zbog prethodnog ofsajda.

Ivan Jovanović Foto: Tanjug/AP

Desetak minuta kasnije, Palmer je mogao da dovede domaće do prednosti, ali je šutirao preko gola iz kaznenog prostora. Gosti su to kaznili na startu drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu.

Vangelis Pavlidis je nakon sjajne solo minijature, prošao kroz "gomilu" protivničkih defanzivaca, i poslao loptu u dalji ugao, za vođstvo svog tima. Usledio je i veliki gest, pošto su Pavlidis i ekipa podigli dres tragično preminulog Baldoka, i njemu posvetili ovaj gol.

Engleska - Grčka Foto: Tanjug/AP

Isti igrač zatresao je mrežu i u 60. minutu, ali je i taj gol poništen zbog ofsajda.  Istu stvar videli smo i u 83. minutu, kada je Pavlidis poslao loptu u mrežu, ali ponovo iz ofsajda.

A onda, u 87. minutu, Engleska je ipak uspela da zatrese mrežu. Džud Belingem je naleteo na "odbijanac" na ivici kaznenog prostora, i "ispalio projektil" u mrežu Grčke, za izjednačenje.

Ipak, u četvrtom minutu nadoknade, Vangelis Pavlidis je ponovo stupio na scenu, i posle gužve pred golom Pikforda, došao do lopte i ponovo zatresao mrežu, za veliku pobedu Grčke.

Zanimljivo, upravo je Pavlidis proteklog leta dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom, ali na kraju ništa nije bilo od tog transfera.

(Telegraf.rs)

Video: Milenković: Očekuje nas veoma teška utakmica, Švajcarska je organizovana ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    10. oktobar 2024 | 22:53

    Englesku reprezentaciju bi skroz promenuo i trenera oterao nikad više oni ništa ne osvoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA