Bivši igrači Partizana izdali saopštenje pred Skupštinu kluba: Traže tri ključna zahteva!

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 8

Bivši igrači Partizana okupljeni oko potpisa "Apel za spas Partizana", poslali su saopštenje pred Skupštinu Partizana koja treba da se održi u petak 11. oktobra od 15 časova u Zemunelu.

Potpisnici ovog pisma, iako nije navedeno ko tačno stoji iza njega, navode da je neprihvatljivo da isti pojedinci koji su klub doveli na rub propasti i dalje manipulišu njegovim strukturama.

- Nismo se oglašavali nakon poraza u večitom derbiju, ali kompletnoj javnosti je postalo jasno da je problem FK Partizan postao širi društveni i politički problem. Taj problem se mora rešiti urgentno i odlučno, ali u tom rešenju nema mesta onima koji su aktivno ili pasivno saučestvovali u ovom sunovratu. Neprihvatljivo je da isti pojedinci, koji su klub doveli na rub propasti, i dalje manipulišu njegovim strukturama zarad ličnih interesa i očuvanja svojih pozicija - ističu oni u saoštenju.

Oni se pitaju zbog čega aktuelno rukovodstvo nije podnelo neopozive ostavke, nego sada predlažu svoje razrešenje na Skupštini, što se može videti u dokumentu koji je procurio.

- Kako je moguće da isti oni koji su u januaru 2022. sami sebi izglasali novi mandat do 2027. godine, sada predlažu razrešenje predsednika i generalnog direktora kluba i izbor novog rukovodstva? Odakle vam pravo da odlučujete više o bilo čemu!? Ako ste već u prvoj polovini ovog novog mandata postali svesni svoje nesposobnosti da vodite FK Partizan, i to očigledno nakon što vas je neko na to ‘prisilio’, odakle vam moralno pravo da predlažete bilo kakve promene, pa čak i svoje razrešenje, umesto da podnesete neopozivu ostavku i konačno preuzmete odgovornost za propadanje kluba? - pitaju se bivši igrači, koji su u nastavku saopštenja dodatno udarili na aktuelno rukovodstvo.

- U petak, možete sebi čestitati na tome što ste kao saučesnici unizili nekada slavni klub i potpisali sve moguće negativne rekorde u dugoj istoriji, najveće poraze, godine bez trofeja i dug koji se meri desetinama miliona evra. Čestitajte sebi i na sramno lošem položaju u domaćem fudbalu, u Fudbalskom savezu i Zajednici Superlige, gde se FK Partizan pita manje nego ikada pre. Možete se "dičiti" i neefikasnom i preobimnom administracijom koja je očigledan primer najnegativnije moguće selekcije, kojom ste vi sve vreme rukovodili.

Oni su na kraju apelovali na sve navijače da se u 15 časova okupe ispred Zemunela pre održavanja Skupštine, a zalažu se za tri ključne stvari - smene na svim nivoima, reviziju Statuta i transparentno održavanje nove izborne Skupštine.

- U ime Udruženja bivših fudbalera FK Partizan i nas preko sto koji smo nekada pronosili slavu ovog kluba, apelujemo na sve navijače, simpatizere i sve one kojima je crno-bela boja u srcu da se u petak, 11. oktobra, u 15 časova okupe na SC Teleoptik i da zajedno sa navijačima još jednom pošaljemo jasnu poruku – nećemo odustati dok Skupština ne uvaži zahteve koji su usaglašeni sa navijačima i proklamovani su u "Apelu za spas Partizana". Hitne smene na svim nivoima, revizija Statuta kluba i transparentna organizacija potpuno nove izborne Skupštine, koja će staviti isključivo interese FK Partizan u prvi plan. Partizanu nije potrebno veštačko disanje, već reanimacija. Budućnost ovog slavnog kluba zavisi od naših zajedničkih napora da se izborimo za slobodan Partizan.

(Telegraf.rs)

Video: Šta očekujem protiv Reala? Pa pobedu! Bonga samouveren pred gostovanje u Madridu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA