Umro legendarni fudbaler Bundeslige Diter Burdenski

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni golman Verdera iz Bremena Diter Burdenski iznenada je preminuo u 73. godini života, samo četiri dana nakon što je bio počasni gost na utakmici pomenutog kluba!

Burdenski je istovremeno i legenda Bundeslige, jer je kao golman zabeležio neverovatna 444 nastupa u elitnom takmičenju. Branio je za Vreder od 1972. do 1988. godine.

Nastupao je i za reprezentaciju Nemačke, dok je kao član stručnog štaba bio deo one ekipe Verdera koja je 1999. osvojila Kup i 2004. duplu krunu.

- Verder je je duboko pogođen iznenadnom i neočekivanom smrću svog počasnog kapitena Ditera Burdenskog. Vesti o njegovoj smrti su nas šokirale i duboko su nas rastužile. Bude je oblikovao naš tim tokom dve decenije i bez sumnje je jedan od najvećih igrača Verdera svih vremena. Svi smo ga jako cenili zbog njegove pouzdanosti, uvek pozitivnog stava prema životu, strasti prema Verderu, ali i zbog njegovog kritičkog duha. Naše misli su sa njegovom porodicom u ovom teškom trenutku - stoji u saopštenju Verdera.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA