Nenad Lalatović Foto: Telegraf.rs

Nenad Lalatović predstavljen u Novom Sadu: "Dao bih odmah 5 godina života da osvojim titulu s Vojvodinom"

 
S. L.
D. U.
S. L. D. U.
 
 ≫ 
  • 1

Činjenice

  • Nenad Lalatović je i zvanično postao novi trener Vojvodine.
  • Promocija iskusnog i čuvenog srpskog stručnjaka je zakazana za 11 časova
  • Imao je odličan početak sezone u Lučanima gde je u sedam kola zabeležio šest pobeda
  • U Novom Sadu je zamenio Nemanju Krtolicu
Najnovije
11:00

Predstavljanje možete pratiti i ovde!

11:28

Lalatović: "Za 7 do 10 dana ću znati slabosti ekipe"

Šta vidite kao glavni problem ovih ne baš najboljih rezultata na početku?

- Znate kako, to sam gledao ovako preko televizije. Šta je glavni razlog? Videću sad kad sam došao, mogao bih da kažem do prve utakmice sa Ubom, mislim da je ovo sjajan tim. Tim koji ima neverovatan potencijal i kvalitet, jednostavno, kad krenu rezultati, a nisu na nivou koji očekuju klub i navijači, onda izgube igrači samopouzdanje, nemaju razlog jer su vrhunski, popričaću s njima i siguran sam da će biti kao protiv Ajaksa u Amsterdamu.

Dragoljub Zbiljić:

- Mi smo prerano počel ida sanjamo evropske snove, imali smo potporu u Amsterdamu. Poverovali smo, bili su svesni da možemo da prođemo. Kad se radi analiza, imali smo aktivan rezultat do 87. minuta u oba meča, bilo je opravdano. Doživeli smo veliki psihološki pad, igralo se sreda za sredom. Desio se Maribor, nismo igrali u Novom Sadu, a ja moram da kažem, meni lično i svima u klubu nedostaje Aleksa Vukanović, igrač sa karakterom pobednika i njegovu poziciju nismo mogli da nadomestimo poziciju i biće teško i njemu da nadoknadi poziciju licdera i pobednika. Vreme je da izlazimo iz problema, da vraćamo rezultate i pobede.

11:25

Lalatović: "Dao bih pet godina života sad odmah da osvojim titulu sa Vojvodinom"

Vratiću se da osvojim šampionski trofej, drugo mesto? Da li je to razmišljanje u skladu sa predsednikom koji je najavio titulu?

- Predsednik i ja slično razmišljamo, ambicije su uvek najveće. Sigurno kada sam odlazio, odlazio sam kao trofejni trener. Osvojio sam Kup sa Vojvodinom. Ja bih sad potpisao, dao bih pet godina života da osvojim titulu sa Vojvodinom, moja najveća želja je da osvojim trofej, titulu. Ako biram s kojim klubom iz Srbije, to bi bila Vojvodina. Ako radite sa čovekom kao što je Zbiljić, uklopili smo se, isto razmišljamo. Kad ćemo doći? Ne znam. Cilj je da budemo drugi, takva je situacija na tabeli, ne možemo sad da osvojimo titulu. Pored i Crvene zvezde i Partizana treba da postoji i treći tim koji treba da ih razdvoji i da im parira u budućnosti i pokuša da dođe do titule.

11:23

"Zvezda? Protiv koga god da igramo, idemo na pobedu, makar to bio i Real Madrid"

Poslednji put je Vojvodina pobedila Zvezdu kad ste bili trener 2016. godine, a uskoro opet igrate sa njima...

- Ne da mogu navijači da se nadaju, nego moraju. Mene ne zanima ko se kako zove, Vojvodina ako igra ovde sa Real Madridom, idemo na pobedu. Tako ćemo ići na pobedu i protiv Zvezde na Marakani, mi smo Vojvodina i mi smo prepoznatljivi da se ne plašimo, želimo svakog da pobedimo, navijači moraju da očekuju i oni to očekuju, protiv koga god Vojvodina da igra ona ide na pobedu.

11:21

Lalatović: "Mi smo najveći konkurent za drugo mesto"

Glavni konkurent za drugo mesto?

- Nikad liga nije bila izjednačenija, svako svakog može da pobedi. Konkurencija su Partizan, TSC, Čukarički, Radnički 1923, Mladost Lučani, ali mislim da smo mi najveći konkurent za drugo mesto, jer ga zaslužujemo po kvalitetu tima.

11:20

Lalatović: "Moramo da damo 200 odsto da ispunimo zacrtane ciljeve... Nije me briga da li je igrač domaći ili stranac"

Vi ste tokom karijere najviše poznati po tome da izvlačite maksimum iz domaćih igrača, drugačiji je, puno stranaca su nosioci, kako planirate da uklopite taj segment?

- Vojvodina je bila organizovana, ali sad je najorganizovanija otkad sam ja trener Vojvodine. Ovako moćni strani igrači ne mogu da smetaju treneru, čak je premija trenirati ovakve. Nikad nisam imao toliko stranih igrača, okretao sam se domaćim, bio je to dobar izbor. Sigurno sam ja grešio kod nekih igrača, ne postoji trener koji pogreši. Da sam radio dobar posao sa domaćim igračima govore rezultati koje sam imao sa Vojvodinom, podatak da imate najviše pobeda u istoriji kluba, bilo je boljih trenera, bilo je moćnih i kvalitetnih imena, ali imati najviše pobeda, od četiri trofeja u njenoj istoriji osvojiti jedan, osvojio sam ga ja. Zasluge pripadaju igračima koje sam trenirao i fali mi još devet utakmica da budem trener sa najviše utakmica na klupi Vojvodine. Taj izbor tada je bio ispravan, strani igrači mi neće smetati, ovi igrači čine moćnu Vojvodinu, ko zaslužuje on će igrati. Mene ne zanima ko se kako zove, preziva, Vojvodina može bez svih nas i igrači i strani i domaći moraju da shvate šta je grb Vojvodine i da daju 200 odsto mogućnosti da bi došli tamo što ciljamo.

- Cilj je da budemo drugi i da osvojimo trofej, moraju da znaju da je težak put. Ako ga vole, ako ga osećaju na čelu sa nama, to ćemo ostvariti. Moramo da izginemo na svakoj utakmici, treningu, rezultati će doći ako to ispoštujemo.

11:17

Lalatović: "Ako ne bude rezultata, kriv sam samo ja! Ovo je šampionski tim kao da sam ga ja pravio"

Nije uvek zahvalno preuzeti klub usred sezone, viđenje igračkog kadra, ofanzivan prelazni rok, kako ga vidite?

- Vidim ga sjajno, to je šampionski tim. Ja sad kažem, bio sam iznenađen da su gospodin Zbiljić i Marko Jovanović uspeli da dovedu kvalitetne igrače. Ako ne bude bilo rezultata, trebaće mi neko vreme, biću kriv ja. Uzimam svu odgovornost na sebe, ja sam svaku utakmicu gledao. Znam kvalitet, odrađen je sjajan prelazni rok. Ja uzimam svu odgovornost na sebe, jednostavno, neki trener kad dođe, ja ne volim alibli da kažem nisam ja pravio tim. Tim pravi sportski direktor i uprava kluba, ovo je tim kao da sam ja pravio iako nisam bio tu. Apsolutno sam zadovoljan igračkim kadrom, potencijalom, kvalitetom i bonus igračima. Sigurno da ćemo možda u decembru, ali i ne mora, dovesti još dva igrača. Ako budu dolazili, možda bude još jedan bonus, ali sam prezadovoljan.

11:15

"Konferencije će biti mirnije, sad ću se baviti samo utakmicama"

Bile su burnije konferencije, stanje tada i sada nakon podataka o klubu?

- Tad sam bio mlađi, nekad je bio brži jezik od pameti. Izvinio bih se za neke izjave, ali sam uvek pričao, išao sam srcem i hrabrošću. Mene sad samo zanima, trebalo je i tada, samo sportski deo, igrači i utakmice. Ovoga puta će tako biti i ništa drugo. Konferencije će biti mirnije, uz Zbiljića je klub na visokom nivou. Sve je u minut, sve je u dan, igrači su prezadovoljni. Moram njima da poručim u kakvom klubu igraju, očekujem još bolje igre i da ginu za grb Vojvodine. Ja ću im već danas objasniti šta meni znači ovaj klub, šta znači za grad Novi Sad. Vojvodina je moć severa Srbije, biće moćna kao nekad, ali rezultati moraju da budu bolji.

11:14

Nenad Lalatović: "Dogovorili smo se za minut da se vratim u Vojvodinu"

Kako je izgledao razgovor kada ste pozvali Lalatovića, da li ste se iznenadili?

Nenad Lalatović:

- Kad me pozvao, ja sam uvek tu negde sanjao i očekivao, nadao se. Posle ovih dobrih rezultata u Lučanima, bio sam srećan kad sam čuo glas. Jednostavno, već smo sarađivali i mislim da smo bili drugi na tabeli kad je napustio klub. Ja sam pošao sa njim, bili smo drugi, nisam se razmišljao dve sekunde, znam ambicije, znam koliko zna i znam koliko voli Vojvodinu. Dogovorili smo se bukvalno za jedan minut.

11:12

Lalatović: "Želim drugo mesto u ligi i Kup! Žmurećki sam potpisao ugovor sa Vojvodinom"

Nenad Lalatović:

- Ništa, prvo bih pozdravio sve prisutne. Prvo ću da se zahvalim predsedniku klubu gospodinu Zbiljiću i direktoru kluba Marku i gospodinu Bajatoviću i svim drugim ljudima iz kluba koji su želeli da me vrate. Moja velika želja otkad sam otišao, iako nikad nisam otišao, ja sam uvek bio ovde i čekao sam povratak svojoj kući. Vratio sam se i mislim da nema srećnijeg čoveka od mene. Želeo bih da se zahvalim Nešku Milovanoviću s kojim sam imao fenomenalnu saradnju, da se zahvalim, nažalost, bivšim igračima jer sam ih cenio iz Lučana. Koji su mi pomogli svojim igrama da se vratim ovde, da se vratim ovde gde pripadam i kažem još jednom. Žao mi je, ali je to život. Život je tako namestio, želim Nešku i mom klubu Lučanima puno sreće u daljem toku takmičenja da nastave isto ovako, ali, naravno da ih sa mojom Vojvodinom prestignem i da Vojvodina bude na onom mestu koje njoj pripada.

Koje mesto?

- To se zna, ne treba pričati. Sad trenutno, pošto je situacija ovakva kakva jeste, moja želja velika i želja navijača i predsednika kluba da u ovom trenutku, u ovoj sezoni budemo drugi i osvojimo trofej u Kupu. Siguran sam da ćemo doći, a onda u narednim godinama donesemo ono što Novi Sad čeka, a to je titula. Hvala upravi kluba što sam se vratio, velika je privilegija i čast biti trener ovakvog kluba. Ja Vojvodinu volim, osećam, ja živim ovde preko puta. Mislim da je jedini trener koji je došao u Vojvodinu a nije pročitao ugovor. To samo govori koliko verujem predsedniku kluba, koliko verujem koje je angažovao. Kad su mi dali da čitam, rekao sam da ne želim. Potpisao sam žmureći, jer znam da je ispravan i mislim da to nikad nije bilo. Presrećan sam, hvala vam. Naravno, navijačima Vojvodine i ovom prilikom bih zamolio da dođu u što većem broju na Ubu, a protif OFKe očekujem pun stadion.

11:08

Marko Jovanović: "Dovođenje Lalatovića naš najbolji potez"

Marko Jovanović

- Želeo bih da se nadovežem i zahvalim na dosadašnjem radu Krtolici, koji je opravdao poverenje u nekim stvarima je pomagao i mi smo njemu pomogli. Ostaće deo nas, bavićemo se njime. Pre svega da upiše i završi licencu i Boži Bandoviću bi se zahvalio koji je vodio na jedan dobar način tim i klub. Negde je zapelo posle Ajaksa, ali to je fudbal. Sada bih da poželim dobrodošlicu Nenadu Lalatoviću koga cenim i poštujem, sarađivali smo zajedno. Mislim da je to najbolji potez njegovo dovođenje i on će doneti to što nam treba. Lalate, dobro nam došao.

11:06

Zbiljić: "Nenade, dobro došao kući! Zbog ovoga smo otpustili Bandovića, hvala i Nešku Milovanoviću..."

Draogljub Zbiljić:

- Ja bih prvo želeo da uputim komplimente i zahvalnost Nešku Milovanoviću iz Lučana, prvo komplimenti za rad godinama unazad. Čestitam na trećem mestu, pokazao je šta je dobar tajming u sportu, šta znači angažovanje pravog stratega u pravom trenutku. Čestitam na svemu što su uradili, da poželim dosta uspeha. Prva dva razgovora su bila emotivna i teška, razumem poziciju, nisu bili laki pregovori. Preovladala je želja Nenada Lalatovića i ljubav prema Vojvodini, bilo je nezadrživo i uspeli smo sa Neškom da nađemo zajednički jezik. Javno hvala i želim puno uspeha u daljem radu.

- Što se tiče FK Vojvodina, ušli smo ofanzivno u prelazni rok. Mi smo za svega 5.069.000 evra imali izlazne transfere, ali smo za 2.630.000 imali ulazne transfere. Vojvodina je porasla, potpuno je finanisjska stabilna, kadrovski odlično roganizovana i zategnuta je kao evropski klub. Ono što nam nedostaje je rezultat na terenu, ono čime sam bio zadovoljan je Amsterdam, a onda smo se pogubili. Nije mi se svidela disciplina na terenu, vidim na treninzima da je dobra, da je van terena perfektna. Međutim, ta agresija na terenu i discplina se nije svidela i siguran sam da će Lalatović to brzo da posloži, on je karakter pobednika. Želeo bih da se zahvalim Boži Bandoviću, radio je dobar posao, izgubio je kontrolu. Ovo je prva smena trenera. Rad Nemanje Krtolice gledamo kao edukativni deo, stali smo iza trenera i znali smo da nije spreman. Nije bilo pravo postavljenje, iskoristili smo period da podržimo jednog od najboljih trenera da oseti kako je voditi seniorski fudbal i idemo u pravcu da dođe do licence i da nastavi sa usavršavanjem i da ima priliku da vodi klub.

- Dobro došao Nenade kući, očekujemo velike rezultate.

10:27

Iii dobro došli u Novi Sad

Ovog prepodneva se vidimo u Novom Sadu, gde će Telegraf pratiti promociju novog trenera Vojvodine Nenada Lalatovića, koji je stigao iz Lučana gde je bio trener Mladosti. On je u Lučanima imao izuzetno dobar rezultat od šest pobeda iz sedam utakmica.

Video: Nenad Lalatović posle poraza od Partizana: "Iskoristili su sve šanse"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hromi Daba

    9. oktobar 2024 | 11:07

    E moja Vošo!!! Šta si doživela, da ti tri trenera promene za deset kola, a do kraja ko zna koliko će ih biti. Bruka i sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA