Klub im je bio hit Srbije, a oni su se vratili posle 18 godina: Čuvena navijačka grupa bodri tim u beton ligi

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Srpski fudbal je oduvek imao dosta toga da ponudi, često je to bilo izuzetno zanimljivo i nije se ticalo samo Zvezde i Partizana, već i drugih klubova. Krajem 20-og i početkom 21-og veka, Srbija je negovala i još jedan "veliki" klub, koji je potom praktično ugašen. Sada igra beton ligu, a interesantno je to da su nakon 18 godina i njihovi navijači ponovo na tribinama. Radi se o nekada moćnom Hajduku iz Kule i njihovoj navijačkoj grupi "Zulu iz Kulu".

Hajduk Kula je nekada bio jedan od sinonima za uspeh, dosta dobri rezultati koji su usledili. Izlazila je ova ekipa u Evropu, davne 1997. godine su se dobro "pobili" u Intertoto kupu sa Halmštadom, Lomelom, Turkuom i Kongsvingeru, gde je osvojila šest bodova.

Posle tih uspeha, Hajduk je tavorio na sredini tabele u Srbiji, a znali su da namuče i Zvezdu i Partizan u mečevima domaćeg prvenstva. Konačno 2005. godine dolazi do promene rukovodostva, a onda sledi i četvrto mesto u ligi Srbije i Crne Gore, te novi izlazak u Evropu. Nedugo zatim je napravljen i rekordan transfer za jednog domaćeg fudbalera, kada je Ljubomir Fejsa prešao u Partizan., a Hajduk je ponovo otišao u Kup Uefa.

Usledila je velika pobeda protiv Maribora, ali, nakon toga slede i teške godine za Hajduk. Prvo su se Kuljani borili za opstanak, grčevito i nekako su u tome uspevali, da bi se dugovi iz prošlosti naplatili, a klub proglasio bankrot 2013. godine, nakon čega je odlučio da istupi iz Superlige i raspusti čitav tim.

Hajduk Kula je postao Hajduk 1912 i sada se takmiči u Vojvođanskoj ligi "Sever", koja je četvrti rang takmičenja, gde su na drugom mestu nakon osam kola. Ipak, ovaj tim je odneo i još jednu "pobedu". Kako se može videti na Instagram profilu, iako igraju ovu ligu, na tribine se vratila i njihova poznata navijačka grupa "Zulu iz Kulu".

Zulu iz Kulu se vratio, oko 100-ak momaka sada prati Hajduk, te sve to ponosno objavljuje na svom Instagram profilu.

Živi fudbal u Srbiji u nižim ligama.

(Telegraf.rs)

Video: Dejan Osmanović: Grobar sam, a Partizanu sam dao prvi gol na debiju u Hajduku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA