Zvezdin Mesi dobio nadimak od Piksija koji mu se ne sviđa: "Idol mi je Mitrović, evo zbog čega me zovu po Leu"

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Fudbaleri Srbije okupili su se za mečeve sa Španijom i Švajcarskom u Ligi nacija, gde će pokušati da dođu do novih bodova i potencijalno se izbore za mesto u četvrtfinalu ovog takmičenja. Među imenima je i jedan veliki talenat, Andrija Maksimović.

Koliko mu veruje Piksi govori i podatak da ga je dočekao sa nadimkom "Jamal", a protiv Švajcarske će najverovatnije postati drugi najmlađi debitant u istoriji Srbije posle Andrije Živkovića koji je to uradio sa 17 godina i 92 dana protiv Japana na oproštaju Dejana Stankovića.

Maksimović nije tako retko prezime u reprezentaciji, imali smo pre njega i Nikolu, imamo Nemanju, a sada i Andriju, momka kome ništa u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi nije nepoznato, samo je novo, starije društvo, najbolje što fudbalska Srbija ima.

- Da, često sam ovde bio sa mlađim selekcijama, pre svega kadetima, sada evo sa A timom što mi je bio san – iskren je Andrija Maksimović koji uz osmeh prepričava i prvi susret sa selektorom Stojkovićem:

- Sve je bila šala, nazvao me je „novi Jamal - rekao mi je samo da se opustim, treniram i da ću verovatno debitovati protiv Švajcarske.

Ipak, više mu se sviđa stari nadimak, ne ovaj koji mu je dao Piksi.

- Više Mesi. Protiv Jamala sam već igrao na kadetskom Prvenstvu Evrope, obojica smo dali gol, voleo bih da se opet sretnemo na terenu. Iza sebe imam dva prvenstva u uzrastu do 17 godina, u Mađarskoj sam igrao sa godinu dana starijim igračima, postigao dva gola protiv Španije i Italije. Na Kipru smo stigli do polufinala, poraženi smo od Portugala, ali dali smo svi maksimum. San mi je bio uvek da igram za najbolji tim Srbije i sada sam ovde…

A selektor ga je pratio još odranije...

- Imali smo informaciju da je na tribinama u meču grupne faze upravo sa Kiprom, ali nije bilo treme.

Zvezda mu je poželela mnogo sreće na meču sa Švajcarcima.

- Rekli su mi da nastavim dobro da radim, da nemam tremu, da će me svi ovde dobro prihvatiti. Sve je počelo nekako posle derbija, pojavio se tada i širi spisak, odmah su me savetovali da ostanem čvrsto na zemlji, da ne poletim, da stalno radim na sebi. Ne čitam mnogo komentare, ali video sam šta su Italijani pisali posle meča sa Interom, dali su mi ocenu sedam. Sve je to zaista sjajno za mene, imam 17 godina a igrao sam protiv jednog Intera, debitovao u Ligi šampiona.

Postao je i najmlađi debitant u istoriji Lige šampiona.

- Pre meča sa Interom svi su me pitali da li imam strah, tremu, rekao sam da nemam…Pokazao sam na terenu i da me nije strah i da imam karakter. Ko je ostavio najveći utisak na mene od igrača Intera? Arnautović. Snažan, jak, svuda ga je bilo. Mogao sam Zomeru da dam gol, nisam imao ni sreće, sada ga neće biti u Leskovcu.

Andrija Maksimović Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Poznato je i ko mu je idol od saigrača iz reprezentacije.

- Aleksandar Mitrović. Protiv Portugala je postigao onaj gol i odveo nas na Svetsko prvenstvo.

A otkrio je i kako je dobio nadimak Mesi...

- Da, sestra me zbog kose nazvala Mesi, on je tada isto imao dužu kosu. Ostao mi nadimak, kasnije sam igrao u školi fudbala „Vlada Dimitrijević“, došao zatim u Zvezedu. U Novom Pazaru je legenda fudbala Adem Ljajić, vratio se iz inostranstva i podigao grad na noge. I on mi je idol, jer smo obojica iz istog grada – rekao je Andrija Maksimović i poentirao:

- Zovu me sada Mesi, ali voleo bih jednog dana da me pamte kao legendu Andriju Maksimovića. Da ostavim trag u fudbalu.

Otkrio je i šta očekuje od Španije i Švajcarske.

- Španiju sam gledao u Beogradu, a rekli su mi da je Švajcarska dobra reprezentacija. Idemo na pobedu u oba meča, a fokus je prvi meč u Leskovcu – zaključio je Andrija Maksimović, najmlađi član najboljeg tima Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    8. oktobar 2024 | 12:27

    Maksimoviću dete moje napravio si veliku grešku gde sme Mitrović da ti bude uzor sada će ovi nepismeni cigani dabace drvlje i kamenje kako bi te ponizizili i osporili. Shvati dete ne sneš da pomeneš Partizan a kamoli da ti je njihov igrač uzor. Nisu cigani krivi samo ih malo ometa znanje i obrazovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA