Umro Mića Božja volja

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Tužne vesti iz srpskog fudbala. Napredak iz Kruševca objavio je kako je jedna od najvećih legendi ovog tima, Milorad Mića Jovanović preminuo.

Nosio je nadimak "Mića Božja volja" zbog činjenice da je ostavio neizbrisiv trag u Napretku u periodu od 1969. do 1982. godine.

Celu karijeru proveo je među Čarapanima i izrastao je u jednu od najvećih legendi kluba.

Jovanović je rođen u Kruševcu u blizini "Bagdale", stadiona Napretka, a ostaće upamćeno da je na debiju za kruševački klub sa svega 17 godina, dva meseca i 17 dana dao gol protiv Obilića iz Prištine.

Napredak se od njega oprostio na društvenim mrežama.

- Preminuo je Milorad Mića Jovanović. Od svih fudbalskih koraka do kraja karijere u crvenom dresu. Preko 300 mečeva. Istinska legenda Napretka! "Kruševac je moj grad. Napredak je moj klub - najveći na svetu". Večna slava i hvala - napisao je klub iz Kruševca.

Iako je tokom karijere imao mnogobrojne ponude da pređe u neki drugi tim, odlučio se da celu karijeru provede u Kruševcu.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi otkrio pravi razlog zašto nema Vlahovića i Sergeja u timu Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    8. oktobar 2024 | 10:58

    Malo ko i u rodnom Kruševcu ,osim savremenika ,zna danas za Miću,ali je nekad zaista bio veliki majstor Napretka. Lagano odlazi u večnost cela ta generacija Napretkovih majstora iz tog vremena...Život ima svoju priču!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA