Nekad bili veliki rival "večitih", sad postali tim "za nabijanje gol razlike": Primili 60 golova u 8 mečeva

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Ljubitelji fudbala u Srbiji pamte FK Rad sa Banjice, kao, bar nekada velikog rivala večitih, Crvene zvezde i Partizana. Ipak, već nekoliko sezona klub sa Banjice tone sve dublje i dublje, te nakon ispadanja i iz Prve lige Srbije, a onda i Srpske lige Beograd, sada nastupaju u beogradskoj Zoni, gde obaraju rekorde, ali one negativne.

"Građevinari" su postali, blago rečeno, tim za nabijanje gol razlike, pošto su u osam utakmica od početka sezone, primili čak 60 golova, uz svega jedan postignut, te sada imaju gol razliku od -59, na poslednjem mestu na tabeli.

Bilo je pitanje i da li će Rad igrati u Zoni, s obzirom na to da se nisu pojavili u prvom meču protiv Zuca, ali ipak su uspeli da se "skupe" u mečevima nakon toga.

Međutim, već posle drugog kola moglo se naslutiti da će ovo biti košmarna sezona za ekipu koja je nekada igrala u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Komgrap je slavio na Banjici sa čak 8:0, usledio je i još ubedljiviji poraz od PKB-a sa čak 11:0, da bi po sedam "komada" Radu potom dali OFK Mladenovac, i BSK 1926.

Najblaži poraz Rad je doživeo od Rušnja, sa "samo" 5:0, da bi potom Umka slavila sa 9:1 protiv čuvenog beogradskog kluba, a u poslednjem kolu, odigranom u subotu, Sinđelić je na Banjici postigao čak 10 golova i slavio sa 10:0.

Trenutno, jedina svetla tačka beogradskog kluba su navijači, koji ne odustaju ni uprkos nikada težoj situaciji. Iako je reč o četvrtom rangu po jačini srpskog fudbala, popularni "Junajted Forsi" pune tribine bilo na domaćim, ili gostujućim mečevima, a prema porukama, ne nameravaju da odustanu od svog kluba.

Činjenica je da Rad igra sa "klincima", te ne iznenađuju previše ovakvi rezultati, ali stanje nekada velikog rivala Zvezde i Partizana već sezonama ne obećava, a ostaje nam da vidimo kakva je budućnost čuvenog kluba sa Banjice.

(Telegraf.rs)

Video: Svlačionica betonligaša kao da igra Superligu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA