Odbranjen penal, poništen gol i VAR: Everton i Njukasl podelili bodove u "ludoj" utakmici

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Njukasl junajted odigrao je nerešeno 0:0 protiv Evertona na Gudison Parku u okviru Premijer lige.

Odlučujući trenutak utakmice bio je kada je Džordan Pikford odbranio penal Entoniju Gordonu u 35. minutu, iako su gosti dominirali u svakom aspektu meča, ali nisu uspeli da svoju nadmoć pretvore u gol. Njukasl se ovim remijem popeo na šesto mesto, dok Everton ostaje na 16. poziciji.

Entoni Gordon, bivši igrač Evertona, imao je priliku da donese prednost Njukaslu sa bele tačke, ali nije uspeo da savlada bivšeg saigrača Pikforda, koji je ovom intervencijom oduševio domaće navijače i postavio temelje za osvojen bod Evertona.

Bruno Gimaraeš je ranije imao šut koji je izbio sa gol linije, dok je Šona Dajča i njegov tim sreća poslužila kada je gol Abdulaja Dukurea poništen zbog jasnog ofsajda nakon intervencije VAR-a.

Njukasl je nastavio dominaciju i u drugom poluvremenu, ali je Everton bio blizu vođstva 23 minuta pre kraja kada je Idrisa Gej, nakon odbitka Nika Poupa koji je odbranio udarac Dominika Kalvert-Luina, šutirao preko gola.

Gordon je imao još jednu priliku da ispravi promašeni penal, ali je ponovo šutirao preko gola, što je značilo da će se utakmica završiti bez golova.

Njukasl je propustio priliku da se plasira u top četiri i sada je na šestoj poziciji, šest bodova iza lidera Liverpula. Everton, s druge strane, nije poražen u poslednje tri utakmice i nalazi se na 16. mestu, dva boda iznad zone ispadanja.

Sledeći izazov za Everton biće gostovanje Ipsvič Taunu nakon reprezentativne pauze, dok će Njukasl ugostiti Brajton.

(Telegraf.rs)

Video: Nikolić četvrtim golom potvrdio dominaciju u pobedu Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA