Bio je biser srpskog fudbala, kupio ga Siti, a onda je nestao: Dao gol posle 10 meseci, mnogi ga ne prepoznaju

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Fudbaler Čukaričkog Slobodan Tedić doneo je timu sa Banovog brda bod na gostovanju Radničkom 1923 u Gornjem Milanovcu (1:1) u meču 11. kola Superlige.

Poveo je tim iz Kragujevca golom Luke Stankovskog u 7. minutu i kada je delovalo da bi mogli da dođu do pobede, u finišu meča je Tedić spasio Brđane.

Veliki doprinos dao je Milan Pavkov i opdmah je napravio pometnju upravo u tom prekidu i svojim pokušajem makazicama iz mrtvog ugla ostavio je loptu u igri, tada je golman Radničkog sprečio pogodak, ali ne zadugo. Lopta se odbila do Vukašina Jovanovića, koji je odluično centrirao i namestio Tediću gol na tacni.

Nema sumnje da će ovaj gol mnogo značiti Tediću na polju samopouzdanja.

Tedić je po prvi put zatresao mrežu još od kraja decembra prošle godine, kada je kao pozajmljeni igrač Lejton Orijenta zatresao mrežu Bristol Roversa.

Posle toga je Tedić odlučio da se vrati u Superligu i to upravo u Čukarički.

Rešio je tu da se vrati na fudbalsku mapu, kao što je odatle otišao nekoliko godina ranije na velika zvona u veliki Mančester siti za tri miliona evra.

Slobodan Tedić, potpisivanje ugovora Mančester Siti Foto: FK Čukarički

Ali, nakon toga su usledile pozajmice i golgeterska kriza. Dugo nije uspeo da postigne gol, gotovo da je nestao sa fudbalske mape.

Usledio je i peh nakon što se vratio u Čuku, jer je na pripremama tokom zime ustanovljeno da ima endem pluća, te je morao da bude operisan u Turskoj.

Propustio je tako faktički celu polusezonu i tek je nedavno počeo da dobija priliku da igra. Čak je i na meču protiv Radničkog ušao u igru kao rezerva u 66. minutu i dvadeset minuta kasnije bio je heroj svog tima.

Videlo se i po proslavi koliko mu je gol značio, a ukoliko ga podstakne u nastavku sezone, Čukarički bi mogao da dobije ozbiljno oružje u napadu.

Zanimljivo je i da je Tedić promenio imidž i sada ima dužu kosu.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Radnički u 7. minutu poveo protiv Čukaričkog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA