Rade Bogdanović nahvalio Vlahovića, pa otkrio zašto nije na spisku reprezentacije i okrivio Piksija za to

 
D. U.
D. U.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Bivši fudbaler, a sada stručni konstultant RTS-a za komentarisanje utakmica, Rade Bogdanović, bio je gost jutarnjeg programa na Prvoj televiziji, gde je pričao o mnogim temama.

Jedna od njih bila je i reprezentacija Srbije, koja će igrati protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija 12. i 15. oktobra, a Rade se osvrnuo na situaciju sa Dušanom Vlahovićem i time što ga nema na spisku, a nahvalio ga je kakve partije pruža u poslednje vreme.

Novinarka mu je pomenula da italijanska štampa piše da ima privatnih problema, ali je Rade odgovorio na zanimljiv način.

- Kako rešeta, čini mi se da on nema nikakvih problema. Iskreno znam da mu se devojka preziva Bogdanović, dobar mu je izbor, dobra kuća, ali Vlahović je izuzetno talentovan, jako dobar fudbaler, igra u timu koji po sistemu igre nije preterano ofanzivan, ali u poslednje vreme je postigao nekoliko evrogolova, on je igrač budućnosti. Ako bismo isključili tamnopute, on je natalentovaniji napadač na svetu - rekao je Bogdanović, koji se nadovezao koliko ga cene u Italiji.

- Nekad su u Italiji govorili Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Vlada Jugović, sada Vlahović. Kontinuitet naših igrača je prisutan, a ovaj je biser - naglasio je on.

Usledila je tema o tome zašto Vlahovića nema na spisku reprezentacije i za to krivi neodlučnost selektora.

Dragan Stojković Piksi, Konferencija Ausburg Foto: Nikola Tomić

- Ja mislim kada je Vlahović u pitanju, da naš selektor nije na vreme odlučio sa kim će i kako će igrati u špicu. Ja sam još pre tri godine rekao da ne mogu njih dvojica - Mitrović i Vlahović, ali bih se uvek opredelio za Vlahovića zbog načina igre, mladosti, brzine, ubitačne leve noge i raznovrsnosti kako sa njim može da se igra. Ako je jedan Juventus procenio da toliko vredi, jako je veliki luksuz staviti ga na klupu, a još nepromišljenija odluka je da ga stavite da igra desnog veznog. On ima 24 godine, već ima i svoj stav, zna koliko vredi i kaže "ili jesam ili nisam".

Kada je upitan kako se to rešava kada najbolji igrači i treneri uđu u sukob.

- Ako nemate autoritet znanja i zvanja, dobijate nogu. Tako je u velikim klubovima, ne znam u reprezentaciji. Svaki sukob velikog i skupog igrača, u 99 odsto slučajeva se rešava otkazom treneru - odgovorio je Bogdanović, koji veruje da neće biti uspeha u Ligi nacija.

- Šanse su nikakve. Oni su sami rekli da nam to nije takmičenje koje je prioritet, već predigra za kvalifikacije, što je donekle i dobar stav. Svetsko prvenstvo je prioritet - zaključio je Bogdanović.

(Telegraf.rs)

Video: Da li je ovim rečima na konferenciji Piksi isprozivao Radeta Bogdanovića?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA