Huligani mu pretili zbog majice Delija, razbesneo Marakanu proslavom, sada je heroj Republike Srpske

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Borac iz Banjaluke proživljava najlepše momente svoje istporije, jer po prvi put igra u Evropi, a već u prvom kolu Lige konferencija stigli su i do istorijskog boda protiv slavnog Panatinaikosa, koji je ove sezone uložio nikad više novca u tim.

Heroj Banjaluke bio je Đorđe Despotović, koji je pre manje od mesec dana stigao u Banjaluku. On je bio strelac jedinog gola u remiju od 1:1, dok je Borac imao veliku šansu i da dođe do pobede, ali su Zeleni iz Atine uspeli da iščupaju bod.

Gol Despotovića doneo je veliko slavlje na tribinama Gradskog stadiona u Banjaluci, gde je bio i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

Slavilo se žestoko u Banjaluci, koja živi fudbalsku renesansu trenutno, a nema sumnje, Despotović je jedna od glavnih uzdanica tima, jer mu je ovo bio treći gol na četiri utakmice, a navijače može samo da raduje kako će sve izgledati kada se poptpuno vremenom uklopi u tim, kada je već sada ovako efikasan posle nekoliko treninga i utakmica.

Đorđe Despotović, FK Borac Banja Luka, Banjaluka Foto: Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia

Despotović ima 32 godine i tokom karijere je igrao za veliki broj klubova, što domaćih, regionalnih i inostranih.

On je dete Zvezde, koje nakon omladinske karijere i kaljenje u Sopotu nije dobilo pravu šansu, pa je put Marakane morao "zaobilaznim putem". Prvo je otišao u Spartak iz Subotice, gde je igrao dve sezone i na 57 utakmica je dao 16 golova uz 4 asistencije.

Iako je bio jedan od najboljih igrača "Plavih golubova", imao je neprijatnost tokom boravka u Subotici, jer je u TV emisiji "Total Soker" na SOS kanalu tokom jednog gostovanja nosio navijačku majicu Delija.

Đorđe Despotović Printskrin: SOS Kanal

Navijači Spartaka - Marinci, sutradan su upali na trening i kritikovali Despotovića što se pojavio u obeležju druge navijačke grupe, iako je on prethodno na TV-u rekao da ne očekuje problem zbog toga. Ipak, do njega je došlo, a huligani koji su upali na teren i pretili Despotoviću, koji je uprkos pretnjama ostao u klubu i nastavio da igra dobro i daje golove, ali se dobro seća kako su ga navijači mrzeli u tom momentu.

-Ne kajem se. Opet bih uradio isto, pa i da znam da nikada neću da se vratim u Zvezdu. I da sam bio u Bajernu, činio bih isto. Sutradan su došli na trening, pretili mi. Nisu mi dali da normalno šetam gradom. Nije mi bilo svejedno. I u tim okolnostima imao sam motiv, postigao sam šest golova na šest utakmica. Donosio sam bodove klubu, iako su mi zviždali. Na prvom meču u Novom Sadu dao sam gol, a navijači su više voleli da izgubimo 0:3 nego da zatresem mrežu - prisetio se on svojevremeno za Žurnal.

To nije bio jedini problem koji je Despotović imao sa navijačima, a nekoliko godina kasnije zaratio je upravo sa pristalicama Crvene zvezde, čije je "dete kluba" i veliki navijač.

Đorđe Despotović, FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Andrej Cukic

Posle Spartaka je otišao u Lokeren, odakle se vratio u Zvezdu, ali je onda nakon nešto slabijih partija i kritika, usledila njegova burna proslava na meču protiv OFK Beograda u novembru 2014. godine zbog koje je sebi zatvorio vrata Marakane i ušao u rat sa navijačima.

Nakon gola je stavio ruku na uši i tako stajao neko vreme, da bi potom u istoj pozi otrčao ka zapadnoj tribini, odakle je sigla salva zvižduka. Brzo nakon toga Zvezda i on su se rastali, jer nije bio u planovima trenera.

Kasnije je igrao za Kairat, gde je pružao odlične partije, potom je bio u Tobolu i Astani, da bi 2018. godine potpisao za ruski Orenburg. Nakon toga je igrao u Rubinu iz Kazanja i Arsenalu iz Tule, gde je takođe imao zapažene igre i s vremena na vreme, pa je u vreme selektora Ljubiše Tumbakovića dobio i poziv za reprezentaciju Srbije, ali nije dobio priliku ni da debituje za prvi tim.

Isticao se u Rusiji nekim sjajnim golovima, a pos čak se pominjao i njegov treći mandat u Zvezdi, no do toga nije došlo. Posle uspešnog dela karijere u Rusiji i rastanka sa Arsenalom iz Tule, neko vreme je bio bez kluba, a na kraju je posle šest meseci bez kluba otišao u Budućnost iz Podgorice u januaru 2024. godine, sa kojim je osvojio Kup Crne Gore, ali je ostao bez titule, da bi 4. septembra postao igrač Borca, gde deluje da će postati pravi heroj navijača i grada.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezdaši gledaju Ligu šampiona na Marakani: I iz Beograda se čuje "huk" do Meace

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA