Najluđi meč sezone u Ligi šampiona: Pet golova, dva promašena penala i 2 autogola u istorijskom duelu

 
D. U.
D. U.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Fudbaleri Fejenorda savladali su Đironu sa 3:2 na gostovanju u drugom kolu Lige šampiona, dok je Atalanta slavila na gostovanju Šahtjoru sa 3:0 u prva dva meča današnjeg programa.

Bio je ovo istorijski meč na Montiliviju, gde jedna trećina stadiona nije bila popunjena jer nisu bili ispunjeni svi uslovi UEFA, a viđeno je neviđeno ludilo od meča, gde smo imali pet golova, preokrete, dva promašena penala i dva autogola.

Krenulo je odlično za Đironu jer je Dijego Lopez doveo domaćina u vođstvo u 19. minutu i "zapalio" je stadion.

Međutim, brzo je usledilo "samouništenje" domaćeg tima, jer je najpre Jangel Erera u 23. minutu nespretno reagovao kod jednog centaršuta iz prekida sa desne strane i ubacio je loptu u svoju mrežu.

Deset minuta kasnije Antoni Milambo je doneo Holanđanima vođstvo kada je iskiristio odličnu asistenciju Igora Paišaa i matirao Gazanigu.

Imao je Fejenord novu šansu posle nove greške igrača Đirone, kada su skrivili penal. Međutim, Gazaniga je pročotao Ajasea Uedu i sačuvao šansu Đironi.

Kako je krenulo drugo poluvreme, Đirona je postigla gol, ali je autogol Hancka poništen jer je u građenju akcije bio ofsajd, pa je VAR reagovao i razočarao navijače domaćeg tima.

Đirona je nastavila da napada, a u 67. minutu je dobio vrhunsku šansu, jer je ovoga puta dosuđen penal za njih, nakon greške golmana Velenrojtera.

Ali, čuvar mreže Fejenorda je uspeo da se iskupi, jer je odbranio udarac Bojana Miovskog sa bele tačke.

Uspela je Đirona konačno u 74. minutu da dođe do gola, kada je Doni van de Bek iskoristio asistenciju Danžume i matirao Velenrojtera.

Ali, ponovo je viđen šok za domaći tim, kada je u 79. minutu Ladislav Krejči zatresao sopstvenu mrežu i razočarao navijače.

U drugom meču današnjeg programa, Atalanta je rutinski savladala Šahtjor sa 3:0 na gostovanju u Gelzenkirhenu na neutralnom terenu.

Strelci su bili Đimšiti, Lukman i Belanova, a čitav meč za tim iz Bergama odigrao je srpski reprezentativac Lazar Samardžić.

(Telegraf.rs)

Video: Umalo tuča igrača Vojvodine i Novog Pazara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA