Ko je sin Zlatana Ibrahimovića i zbog čega je odabrao Švedsku, a ne Bosnu i Hercegovinu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Fudbalski savez Švedske u utorak je objavio informaciju da će za mlađe selekcije te zemlje nastupati Maksimilijan Ibrahimović, stariji sin čuvenog Zlatana Ibrahimovića, koji ide očevim stopama na svakom koraku.

On je zajedno sa Jonom Melbergom, sinom čuvenog Olofa Melberga, dobio poziv da nastupi za selekciju do 18 godina na predstojećim okršajima protiv Japana i Sjedinjenih Američkih Država i tako razrešio dilemu za koji nacionalni tim će igrati, iako će to moći i da promeni do seniorksih dana.

Maksimilijan je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor sa Milanom, klubom u kom Ibra trenutno pomaže stručnom štabu, ali i u kom je ostavio dubok trag.

U Italiju je došao 2022. godine iz švedskog Hamarbija, a ove sezone za ekipu koja nastupa u Primaveri postigao je četiri gola na šest mečeva, pa ni debi u prvom timu nije isključen do kraja aktuelne sezone.

Maksimilijan ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, ali i Hrvatsku prema svojoj baki, međutim računica je bila jasna i verovatno je i sam Zlatan odigrao bitnu ulogu, iako je Maks tokom odrastanja živeo u nekoliko zemalja.

Uz to, legendarni napadač je rekorder Švedske po broju golova sa 62 i najbolji je fudbaler u istoriji ove države.

Naravno i majka Šveđanka Helena Seger odigrala je ulogu u svemu. U pitanju je poznata švedska glumica, koja je od muža starija dvanaest godina i ima ih 54.

Stariji sin  je bio član i akademija Pari Sen Žermena i Mančester junajteda, za koje je nastupao njegov otac, a trenutno je u Milanu zajedno sa svojim mlađim bratom Vinsentom.

Ispod možete videti golčinu koju je mladić postigao ove sezone protiv Empolija.

(Telegraf.rs)

Video: Ibrahimović se oprostio od reprezentacije: Ovako su ga navijači dočekali!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    2. oktobar 2024 | 14:46

    Da nismo glupo ratovali I otac i sin bi igrali za Jugoslaviju.

  • Svašta

    2. oktobar 2024 | 16:15

    Bosanci kao i Hrvati žele samo ds se dočepaju zapada. Zašto bi on sa zapada želeo da igra za Bosnu ili Hrvatsku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA