Da li Zvezda treba da se plaši u nastavku Lige šampiona? Njih dvojica pod hitno moraju bolje jer su razočarali

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 10

Fudbaleri Crvene zvezde su ubedljivo poraženi od Intera u Milanu sa 4:0 u drugom kolu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, te su sada na deobi poslednjeg mesta. Naravno, teško je bilo i očekivati nešto bolji rezultat, ali... Imala je Zvezdu čemu da se nada posle prvih 45 minuta, dok se nisu dogodile i velike greške.

Otišla je Zvezda u Milano na utakmicu sa prvakom Italije i ekipom koja je igrala u finalu Lige šampiona pre samo dve godine, a da stvari budu gore, Zvezda ovoga puta nije imala ni svoje verne navijače uz sebe, što je bio samo i dodatni problem.

Ipak, navijači iz Srbije su pronašli put do stadiona, došli su na meč i davali podršku, međutim... Ni to nije bilo dovoljno u ovom slučaju, jer se mora priznati da je Inter dosta moćniji u ovom momentu.

Opet, iako je rezultat i te kako ogroman, trebalo bi istaći i to da je Zvezda stvarno bila konkurentan tim u prvih 45 minuta i pokazala je dosta toga. Imala je nekoliko prilika, ali je na kraju prvog dela gubila sa 1:0 nakon gola Hakana Čalhanoglua iz slobodnog udarca. Potom, dogodio se potom u drugom poluvremenu.

Situacija nije trenutno dobra za Zvezdu, očigledno je da neko ili nešto mora bolje, a vreme teče...

Rade Krunić Foto: FK Crvena zvezda

Rade Krunić nije odmenio In Beoma Hvanga i mora pod hitno bolje

Poslednji dan prelaznog roka u Crvenoj zvezdi je doneo i odlazak In Beoma Hvanga, veznog fudbalera koji je bio motor ove ekipe. Jednostavno, Hvang je u svakom trenutku bio svuda na terenu i davao je sigurnost kako odbrani, tako i napadu. Ipak, odlučio je da ode, a umesto njega je stigao Rade Krunić, igrač kom su se navijači i te kako oduešvili.

Međutim, tanka je linija od oduševljenja do razočaranja.

Sportska fortuna se tako okrenula i namestila je to da je Rade Krunić zapravo bio i najgori igrač u ove dve utakmice. Možda je on uspevao da pokrpi rupe, ali je činjenica da je dva puta napravio grešku protiv Benfike u prvom kolu i tako su primljena dva gola, a onda je i protiv Milana napravio grešku kod drugog gola i tako praktično i zapečatio sudbinu svoje ekipe.

Traži se Krunić još na Marakani, naravno, treba istaći i to da su njegovi zahtevi izuzetno teški jer je taj igrač uz Timija Maksa Elšnika koji mora da iznosi lopte i da intenzitet nije isti u Superligi Srbije, kao u Ligi šampiona.

Ali, lako je naći izgovore i biti general nakon bitke. Jednostavno, u ovim momentima Rade Krunić mora bolje i to je možda i najveća boljka ove Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda, Omri Glazer Foto: Mileta Mirčetić

Od najveće zvezde ekipe - do potpunog tragičara u samo godinu dana

Pored Radeta Krunića, još jedan čovek bi se mogao podvesti pod razočaranje u ova dva kola, iako se od njega mnogo više očekivalo. To je naravno Omri Glazer, koji je u prvom i drugom kolu primio praktično identične golove iz slobodnog udarca.

Naravno, golovi iz slobodnog udarca su umetnička dela, nešto poput najfinijih slika koje slikar i naslika tokom života, ali... Ovoga puta se radi o dva slobodna udarca koja je primio u svoj ugao.

Prvo mu je Orhan Kokču "skinuo paučinu" na Marakani, kada je Glazer ostao ukopan u mestu i nije mogao da se pomeri, iako je nejasno i zbog čega je napravio korak ka sredini u trenucima kada je šut sa ogromne distance.

Onda se isto dogodilo i u Milanu. Hakan Čalhanoglu je sa desne strane, desnom nogom pogodio levu stativu i dao gol. Doduše, neko je u živom zidu dodirnuo loptu, ali ni to ne sme da bude opravdanje jer je Glazer ponovo napravio bespotreban korak.

Uspeo je Izraelac potom da odbrani i nekoliko "mrtvih" zicera, ali kada u Milanu primite olako gol, teško je iz istog vratiti se.

Sigurno da ovo još i više boli navijače, s obzirom na to da je Omri Glazer bio najsvetlija tačka u Ligi šampiona prošle godine, kada je tek stigao u Beograd i kada je uspevao da odbrani nemoguće.

Izgleda da u ovu sezonu još nije stigao kako treba.

Andrija Maksimović Foto: crvenazvezdafk

Neki su i položili ispit, ali, da li Zvezda treba da se plaši?

Naravno, Zvezda je protiv Intera, ali i protiv Benfike pokazala dosta i dobrih stvari. Iako je to česta floskula, ali Zvezda je pokazala izuzetno hrabru i donekle napadačku igru. Donekle, jer Zvezda mora da igra onako koliko i kako mogu.

Benfika se praktično povukla u čitavom drugom poluvremenu, a protiv Intera je bilo čak i izglednih šansi, kao i pritiska.

Protiv Intera se istakao i mladi "Mesi" sa Marakane, Andrija Maksimović koji je imao predivnu piruetu u prvom poluvremenu kojom je okrenuo dva igrača, a potom se i nekoliko puta odvažio na udarce, što samo pokazuje da je dorastao zadacima i da je pred njim blistava karijera, jer i ne gaji respekt prema protivniku (narodski rečeno, ima m...).

Osim njega, Elšnik je još jednom pokazao da će biti i najveće pojačanje kluba ovog leta, iako je napravio grešku kod tog slobodnjaka, on je trenutno najkreativniji igrač u ekipi Crvene zvezde.

Silas je pokušavao dosta toga, nekad je i uspevao da probije, a Olajinka je sjajan bio na obe strane terena.

Samim tim, Zvezda ima čemu da se nada u Ligi šampiona, ima još šest mečeva, a iako vreme ističe, novi sistem u ovom takmičenju pruža nove nade i pruža priliku da se nešto uradi.

Iduća utakmica je protiv Monaka, a do tada bar gorenavedena dvojica moraju pod hitno da poslože glavu i da na pravi način pruže Zvezdi i njenim navijačima ono čemu se nadaju.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    2. oktobar 2024 | 11:56

    Krunic,Spajic i Elšnik su tragicari,dok E ndiaje i Olajinka su standardno loši,a Miloje ih uporno gura.SVI CRNCI OSIM DJIGE NAPOLJE IZ ZVEZDE !!!

  • El. Comandante

    2. oktobar 2024 | 12:06

    Krunic i nije igrac kiji uz Elsnika treba da iznosi loptu. Tu poziciju bi trebalo Kanga da pokriva, a Krunic da bude ofanzivni vezni. Imamo Pruceva koji moze da igra po desnoj strani ali Miloje jednostavno nema m... Olajinka bez ikakvog efekta i razloga dobija minutazu.

  • Niko ne soominje

    2. oktobar 2024 | 12:02

    Spajica?! KRS ekipa....sporo se iznose lopte,slabi u duelima.....U napadu bezidejni.....da nije decko OD 17 godina sutirao na Gol....Ovi U Napada Silas i drugari totalni krs.....Promasene investicije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA