"Zvezda mi je apsolutno sve...": Darko Pančev emotivnim rečima najavio meč crveno-belih i Intera

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće ekipi Intera u Milanu od 21.00, u okviru drugog kola ligaškog dela Lige šampiona.

Crveno-beli će biti na velikom ispitu na San Siru, a čovek koji je nosio dres oba kluba u karijeri, Darko Pančev, govorio je pred susret za "Gazzetta dello Sport".

Pančev je legenda Zvezde, dok su ga u Interu videli kao promašaj, a kako je istakao, Zvezda mu je sve u životu.

- Jasno je za koga navijam: meni je Crvena zvezda, kao i Vardar, makedonski klub u kome sam ponikao, apsolutno sve. I ne mislim ovde samo na fudbal, već na život. Mene je Zvezda naučila kako da postojim u ovom svetu - rekao je Pančev.

Što se Inter tiče...

- Nije Darko Pančev ogorčen ili ljut na Inter, to ne može da bude. Inter je veliko ime koje zaslužuje poštovanje. Institucija je bio tada, sada je i uvek će biti, i bez obzira na sve srećan sam što sam igrao tamo.

Ipak, kako kaže, nije samo on kriv za peh u dresu Intera...

- Neću da imenujem ljude, ali pojedinci su me sabotirali iznutra. Direktori koji su bili na visokim pozicijama, neprikladni i nekompetentni. Nisam samo ja platio tu cenu, već ceo klub. Pogledajte samo koliko im je trebalo da se vrate na vrh. Masimo Morati je morao da bude strpljiv i čeka 15 godina pre no što je uspeo da zaista promeni organizaciju, tu lošu atmosferu, internu dekadenciju, gubitnički mentalitet. Promenio je tek sa ‘maestrom’ Mančinijem. Nisam samo ja, ali u moje vreme mnogi su brzo otišli i napravii dobre karijere u drugim klubovima.

Darko Pančev Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Inter je u to vreme imao više reprezentativaca...

- Svi su oni bili saigrači iz reprezentacije. I zbog toga sam se svađao sa (trenerom) Banjolijem i klubom, ali ne želim da se vraćam na to. Želim da se sećam velikog Tota koji nas je prerano napustio. Bio je veoma dobra osoba, odličan igrač. Jesmo se borili za dres, ali smo se uvek poštovali.

Prokomentarisao je Zvezdin tim za meč...

- Mlad, gladan tim, sa svetlom budućnošću. Nemojte da se iznenadite ako ih za nekoliko godina vidite na vrhunskom nivou. Talenta nikada neće nedostajati na Balkanu, ali ekonomske slabosti usporavaju rezultate. Sada se investira u intrastrukturu i to će doneti rezultat. Milojevićev tim je brz, organizovan i u skladu sa Zvezdinom tradicijom od osnivanja, uvek ofanzivan. Uvek žele gol više.

Ipak, kako kaže, Inter je favorit...

- Inter je favorit i to treba da se prihvati, čak i ako se nikad ne zna. Ali bez obzira na rezultat, na velikoj pozorici kakav je San Siro, važno je igrati dostojanstveno i s poštovanjem. Nažalost, nedostajaće im Ivanić, najbolji igrač, on je divan plejmejker koji zna da šutne i asistira - rekao je Pančev.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte piro-šou navijača crveno-belih: Delije "zapalile" Marakanu protiv Železničara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    1. oktobar 2024 | 13:42

    Jedan je Darko Pancev ❤🤍❤🤍❤🤍❤🤍❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA