Jezivi detalji hapšenja vođa navijača: Ultrasi Milana i Intera se tajno udružili, kovali "paklene" planove

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Samo dan pred meč Crvene zvezde protiv Intera u Ligi šampiona, policija u Milanu uhapsila je 18 vođa ultrasa Milana i Intera zbog kriminalnih aktivnosti. Među uhapšenima su poznata imena iz oba navijačka tabora, uključujući telohranitelja repera Fedeza, a hapšenja su usledila manje od mesec dana nakon ubistva ultrasa Intera, Antonija Beloka.

Ova dešavanja dolaze u trenutku kada su vlasti Milana zabranile prisustvo navijača Crvene zvezde na mečevima protiv Intera i Milana u Ligi šampiona.

Italijanski mediji bave se i detaljima hapšenja navijača u Milanu, pa tako, ističe da je cela akcija koordinisana od strane Državnog tužilaštva Milana i Direkcije za borbu protiv mafije. Istragom je otkriveno da su vođe ultrasa iz oba kluba sklopile savez radi unapređenja svojih kriminalnih aktivnosti. Prema izveštajima, vođe navijačkih grupa organizovale su sastanke kako bi razgovarale o poslovnim dogovorima, uključujući i podele zarade od preprodaje karata za utakmice i reketiranje parkinga oko stadiona.

Među uhapšenima su poznati ultras vođe kao što su Andrea Bereta i njegov zamenik Marko Ferdiko iz tabora Intera, dok su sa Milanove strane privedeni braća Luka i Frančesko Luči, zajedno sa Kristijanom Rozielom, telohraniteljem repera Fedeza.

Ubistvo Antonija Beloka, pripadnika porodice povezanih sa "Ndranghetom", otvorilo je nove dimenzije u vezi sa aktivnostima ovih kriminalnih grupa. Beloko je navodno koristio svoje veze unutar ultrasa za širenje uticaja i ostvarivanje nezakonite zarade. Njegova smrt i hapšenja koja su usledila dodatno su osvetlila povezanost mafijaških organizacija sa fudbalskim navijačima.

"Il Giornale" dodaje, i to, da su se navijači dva rivalska kluba udružili: - Iako su Milan i Inter tradicionalni rivali na terenu, istraga je otkrila da su njihove vođe ultrasa sarađivale van fudbalskog terena. Tokom derbija Lige šampiona 2023. godine, dogovorili su "primirje" i ravnopravnu podelu prihoda od nezakonitih aktivnosti, bez obzira na to koji tim bi pobedio i plasirao se u finale.

Dalje istrage pokazale su da su ultrasi klubovima ukinuli manje navijačke grupe kako bi centralizovali kontrolu i bolje organizovali svoje kriminalne operacije. Prema rečima sudije Domenika Santora, milanski stadion postao je "zona van zakonske kontrole", gde su vođe poput Beloka stvarale "mašinu za pravljenje novca", uz upotrebu taktika nalik mafijaškim organizacijama - prenosi ovaj mediji.

Oni dodaju da će zvanični detalji ove obimne operacije biće predstavljeni na konferenciji za medije koju će održati najviši zvaničnici policije i tužilaštva u Milanu, uključujući Nacionalnog tužioca za borbu protiv mafije Đovanija Melila i glavnog tužioca Milana Marčela Violu.

Ovaj slučaj, koji uključuje zapanjujući nivo kriminalne organizacije unutar ultrasa, ponovo je skrenuo pažnju na ozbiljne probleme sa nasiljem i organizovanim kriminalom u italijanskom fudbalu.

Da podetimo, italijanska policija i vlasti grada Milana zabranili su navijačima Crvene zvezde dolazak na gostovanje Interu u drugom kolu Lige šampiona. Kako je Telegraf i najavio, zabranjen je dolazak i prisustvo navijača srpskog kluba na predstojećim utakmicama Lige šampiona protiv Intera (1. oktobar) i Milana (11. decembar).

Tim povodom, pre nekoliko dana meča je usledilo i saopštenje iz Crvene zvezde:

- Ministarstvo policije Italije je zabranilo pristup zvezdašima na mečevima koje će naš klub odigrati u pomenutoj zemlji protiv Intera i Milana. Crvena zvezda apeluje na sve navijače da ne putuju na istaknute mečeve, jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim evropskim zemljama.

Italijanska policija je zabranila prodaju karata za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznice je neophodan pasoš, a potom ime i prezime na karti i pasošu moraju da budu identični prilikom ulaska na stadion.

Uz saopštenje, Crvena zvezda je napomenula da je ovo odluka na koju klub nije mogao da utiče, te još jednom apeluje na zvezdaše da ispoštuju istu - stoji u saoptenju kluba.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je prava istina i razlog "ćutanja" Miloševića: "Nisam rekao da se neću vraćati u Partizan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpske

    30. septembar 2024 | 11:47

    Prave evropejske vrednpsti jedne fasisticke i izdajnicke drzave kao sto je Žabarija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA