Bio je heroj Hrvatske na Mundijalu, postao Tadićev saigrač, a sada je pred transferom karijere?

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Hrvatski golman Dominik Livaković mogao bi uskoro napustiti Fenerbahče i ostvariti transfer u italijansku Seriju A, pišu turski mediji.

Napoli navodno ozbiljno razmatra dovođenje hrvatskog reprezentativca.

Naime, trenutni prvi golman Napolija, Aleks Meret, izvesno neće dobiti novi ugovor i na kraju sezone postaje slobodan igrač. Upravo tu se otvara mogućnost da Livaković zauzme njegovo mesto među stativama. Livaković, koji se trenutno nalazi na golu turskog velikana, postao je prva opcija i favorit trenera Žozea Murinja.

Podsećamo, Livaković je u avgustu prošle godine potpisao petogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, a turski klub je za njega platio 6,65 miliona evra zagrebačkom Dinamu, uz potencijalne bonuse koji bi mogli povećati ukupnu sumu za dodatnih 950.000 evra. Prema proceni Transfermarkta, njegova trenutna tržišna vrednost iznosi 11 miliona evra.

Livaković je karijeru započeo u svom rodnom Zadru, a zatim je nosio dres Zagreba pre nego što je ostvario impresivnih 293 nastupa za Dinamo. Kao nezamenjivi deo reprezentacije Hrvatske, do sada je upisao 45 nastupa i osvojio srebro i bronzu na svetskim prvenstvima.

Što se tiče učinka u Fenerbahčeu, hrvatski golman je odigrao 51 utakmicu, primio 53 gola, ali je u čak 21 meču uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutom.

Ostaje da se vidi hoće li Napoli poslati zvaničnu ponudu i omogućiti Livakoviću prelazak u jedan od najprestižnijih evropskih klubova.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte piro-šou navijača crveno-belih: Delije "zapalile" Marakanu protiv Železničara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA