Legendarni fudbaler dotakao dno, živi kao klošar: Deca ga ignorišu, a on gladuje i spava na ulici

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nekada velika zvezda fudbala, Apolinar Panijagva, sada živi u teškim uslovima, napušten i zaboravljen kao beskućnik po ulicama njegovog rodnog mesta.

Njegov pad od fudbalske slave do beskućništva žestoko je ispraćen na društvenim mrežama, izazivajući lavinu reakcija. Ljudi širom sveta se organizuju kako bi mu pomogli, ali za sada bez većeg uspeha.

Panijagva, sada u svojim kasnim 70-im, nekada je igrao za reprezentaciju Paragvaja i bio šampion u Kolumbiji, ali to mu nije obezbedilo dostojanstvenu starost.

- Prepoznao sam ga, bio je veliki igrač, žao mi je zbog svega ovoga. Došao sam da mu pomognem, doneo sam mu odeću, ošišao ga. Doneo sam mu ćebe, nešto da pojede. Spava na klupi. Uradio sam to iz srca, video sam da mu je potrebno. Igrao je u mnogim klubovima, bio je šampion, poznati fudbaler. Treba da mu se pomogne - rekla je jedna osoba koja je pokušala da mu pomogne.

Ono što deluje tužno je činjenica da mu deca žive u kompšiluku, ali uopšte se ne trude da mu pomognu, već ga gotovo u potpunosti ignorišu.

Sada postoje nagoveštaji da će, pošto niko ne želi da mu pomogne, država da ga skloni sa ulice.

(Telegraf.rs)

Video: Radnički brzo izjednačio protiv Voše: Prelepu akciju iz prve završio Stjuart

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA