Lalatović nahvalio Stanojevića, pa otkrio šta bi radio da je trener Partizana: "Ja bih prvo..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Fudbaleri Mladosti dočekuju od 17 sati partizan u 10. kolu Superlige Srbije, a pred ovaj duel, trener Lučanaca Nenad Lalatović, dao je opširan intervju za Mozzart sport u kojem se dotakao i "večitih".

Naime, trenutno, Mladost je na trećem, a Partizan na deseotm mestu na tabeli, a crno-beli u ovaj duel ulaze posle poraza u derbiju od 4:0, posle kojeg je Aleksandar Stanojevič podneo ostavku. Lalatovi smatra da je ta odluka pogrešna.

- Sale Stanojević nije zalužio da ovako ode iz Partizana. Milojević i on su za mene dva najbolja trenera u Superligi i žao mi je što je otišao na takav način. Ja nemam strah da pohvalim nekoga iz Partizana ako vredi. A Sale Stanojević zaista vredi i kao trener i kao čovek, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.

Svestan je Lalatović veličine kluba kakav je Partizan.

- Partizanu se nikada ne preti. To je veliki klub, sa armijom navijača, sa igračima koji imaju ogromna primanja. Mi ne možemo da se poredimo sa njima po primanjima. Oni mogu da plate igrača po milion, milion i po evra da im sedi na klupi, da imaju 10 stranaca u klubu. Sad, da li su pogodili ili nisu i zašto nisu, ja u to ne ulazim. Želim im, naravno, da što pre izađu iz krize, da se stabilizuju, ali tek posle nedelje. Biće jako teška utakmica, ranjeni lav je uvek najopasniji. Ako ih krene, biće jako teško igrati protiv njih. Moramo da uđemo maksimalno obazrivo, nema veze što su izgubili od Zvezde 0:4, to je i bio realan rezultat derbija. Zvezda je bila toliko dominantnija. Sami su krivi što su sebi pustili da sa tolikim budžetom i toliko stranaca dođu u ovu situaciju. Kuća se gradi od temelja, ali da ne pametujem, da ne bude opet da sam nešto pričao....-ističe on.

Potom, on iznosi svoj stav o tome, šta bi on radio da je trener crno-belih.

- Ja bih prvo pojačao odbranu, par miliona bih uložio u odbranu, pa tek onda dalje. Imali su Saldanju koji je morao da ostane, imali su Severinu, imali su kapitena tima kog su prodali (Sveta Marković). Pa nemoguće je da prodate ta tri igrača, a da jurite Crvenu zvezdu. Doveo bih još dva-tri dobra vezna igrača, odbranu bih duplirao i siguran sam da bih bio konkurentan. Ne ja, nego Partizan Crvenoj zvezdi. Ja nikad - podsetio je Lalatović da kao bivši kapiten i trener Crvene zvezde nikada ne bi seo na klupu večitog rivala.

Pričao je Lalatović i o Zvezdi, pa je tako izneo mišljenje o učešću u Ligi šampiona.

- Biće teško. Zvezda je napravila ogroman uspeh samim tim što je ušla, ali ja kao bivši kapiten ne prihvatam poraze na Marakani. Ja kao igrač Crvene zvezde nikada nisam izgubio utakmicu na Marakani. Igrali smo protiv Dinamo Kijeva, Bajer Leverkuzena, Selte, Lacija. U nekim od tih utakmica bio sam i kapiten. Za mene je bilo nezamislivo da izgubimo i kažemo dobro je, imali smo dobrih pola sata. Nema dobro, mi smo tada (finansijski) dobijali za godinu dana ono što danas dobiju za mesec, ali smo svi znali šta je Crvena zvezda i ginuli smo za njen grb. Bajer Leverkuzen je te sezone igrao finale Lige šampion, Lacio sa Inzagijem, Selta sa Mostovojem, Karpinom, Katanjom, Dinamo Kijev sa Kaladzeom, trenerom Lobanovskim... Tada je bilo 0:0 u Kijevu, pa 1:1 na Marakani. Da je bilo obrnuto, mi bismo ušli u Ligu šampiona. Svi u Crvenoj zvezdi zaslužuju pohvale što se vratila tamo gde joj je mesto, ali mislim da Crvena zvezda ima šanse protiv Benfike ili PSV Ajndhovena da pobedi i žao mi je što nije uzela bodove protiv Benfike. Protiv Barselone je teško, protiv Milana i Intera u gostima, ali da je bila samo malo hrabrija i drčnija mogla je da pobedi Benfiku, koja je mnogo grešila", naglasio je Nenad Lalatović tokom intervjua za Mozzart Sport u kojem je pričao i o želi da svojevremeno dovede Radeta Krunića i Aleksandra Čavrića u Crvenu zvezdu, o Vojvodini i, po njegovim tvrdnjama, zabrani da se vrati na klupu novosadskog superligaša, kao i drugim temama.

(Telegraf.rs/mozzartsport.com)

Video: Momenat koji će oduševiti Grobare: Džons pokazao koliko mu znači zastava Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    29. septembar 2024 | 13:18

    I ja bi prvo kupio dres partizana jervide kisno vreme pa mi treba ispred kuce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA