Ovo je audio snimak sramnog pokušaja da se namesti utakmica u Srbiji: "Moraju da nam daju dva gola..."

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

Fudbalski savez Srbije završio je postupak pred oficirom za integritet u predmetu pokušaja da se namesti susret poslednjeg 37. kola Prve lige Srbije između Mladosti GAT i RFK Novi Sad, završen pobedom gostujućeg tima od 2:0.

Tanjug navodi da su spremne drakonske kazne, a izveštaj je najpre upućen Disciplinskoj komisiji FSS na dalje odlučivanje.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak navedenog "incidenta" i u njemu se čuje kako Darko Tešović, trener Novog Sada pokušava da nagovori igrače na poluvremenu zajedno sa predsednikom kluba Aleksandrom Važićem da puste rivale da osvoje jedan bod.

Na snimku koji je "Sportklub" ekskluzivno objavio čuju se njih dvojica, kao i igrači u razgovoru pri rezultatu 2:0 za njih, tj. Novi Sad, a posebno se istakao Zoran Rakić, fudbaler koji nije hteo da pusti da se sve okonča na način na koji se od njih očekivalo.

Trener Tešović je igračima rekao da rival mora da uzme bod, iako je nadigran u prvom poluvremenu.

- Slušajte me sad ovo. Ja sam vam rekao pre utakmice da sam ja ovakvih utakmica, ovo je najgora utakmica koja je mogla da se desi za mene. I ja sam ovakve utakmice igrao. I nisam očekivao ovo što sad Aca hoće da nam kaže. Da odozgo, od samog vrha spašavaju nekog koji pojma nema, znači pojma, treba pet da im damo. Da je prošla ona Gvozdenova 3:0, 5:0 do poluvremena. Pojma nemaju, ali je sledeća situacija. Ne možemo da pišamo uz vetar, a da ne budemo zapišani. Sad moramo da se snalazimo. Svi zajedno! Evo, ja vam kažem, ja mogu sutra da budem ovde i ne moram da budem, čist mi je obraz, ali ovo su sitiacije koje morate da rešite vi. Morate da rešite. Moraju da nam daju dva gola. Moraju, nerešeno. Moraju, momci… - reči su Darka Tešovića.

Zoran Rakić je najpre upitao da li može da dođe taj koji je tražio da se puste dva gola i nakon negativnog odgovora, istakao je sledeće.

- Ja neću pustiti, neću da pustim, alo ne ćutim, brate. Ja imam obraz, znaš! Ja imam obraz slobodno da kažeš Rakić Zoran nije hteo da pusti, evo sad ti ja potpisujem - rekao je Zoran Rakić.

Ceo slučaj je posebno bitan jer je fudbaler uzbunjivač, a čitav snimak možete poslušati u videu ispod.

Ispod možete pogledati i čitav snimak utakmice.

(Telegraf.rs)

Video: Svi "gresi" Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. septembar 2024 | 10:31

    Navikao glodar da namesta

  • Bg

    27. septembar 2024 | 10:14

    U zemlji sve je lažirno od sporta do javnih nabava,nameštenih tendera itd.

  • Pera

    27. septembar 2024 | 10:21

    Treba ukinuti domaću ligu i dati im krpene lopte po blatu da igraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA