Dogovoreno: Savo Milošević je novi-stari trener Partizana!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 36

Bilo je nekoliko kandidata, a onda je sportski direktor Ivica Iliev sabrao dva i dva i prisetio se perioda kada je Partizan igrao možda i najlepši fudbal u prethodnih 20-tak godina, oformio moćan tim i bio konkurentan i na evropskoj sceni, pa logika sama po sebi odradila sve ostalo - Savo Milošević je taj, objavile su u četvrtak uveče kasno Večernje novosti, a potvrđeno je i Telegrafu!

Posle odlaska Aleksandra Stanojevića, nekada sjajni napadač, potom i trener crno-belih vraća se u Humsku posle pet godina da pokuša da oživi posrnulog velikana i potpisaće ugovor na dve godine.

Interesantno, te 2020. godine Miloševića je na klupi zamenio upravo Stanojević, a sada se dogodilo obrnuto i to na inicijativu Ivice Ilieva koji je i tada bio sportski direktor.

Razmišljali su crno-beli posle odluke Stanojevića o privremenim rešenjima dok se ne nađe konačno, ali kako je talas promena jutro posle derbija zahvatio Humsku izbacujući iz šina šefa struke, pa i direktora Omladinske škole, a u bliskoj perspektivi i aktuelnog predsednika, odlučeno je da Milošević ipak bude neko ko bi bio deo plana na duže staze.

Tim pre što je 2019. u proleće preuzeo ekipu u sličnom stanju od Zorana Mirkovića, koji se kako je znao i umeo borio sa manjkom kvaliteta, a onda je istoga leta napravio rez od deset imena koji je u trenutku zaličio kao hazarderski potez, a onda se pretvorio u Partizan koji su svi zavoleli.

Milošević je imao tada sluha za "izgnanika" Sejdubu Sumu, koga je vratio u tim i promovisao u jednog od lidera, angažovani su Umar Sadik, Bibars Natho, zatim i Takuma Asano, promovisani klinci Stahinja Pavlović i Filip Stevanović, uz Stojkovića, Tošića, Miletića, Uroševića i Zdjelara, koji su već bili deo ekipe, a crno-beli su tada igrali za oko i dušu navijača.

Imali su verovatno najbolji tim u ligi, ali nisu bili u konkurenciji za titulu. Bili su redovni pobednici u večitim derbijima, ali su ih skupo koštali kiksevi na takozvanim "manjim utakmicama". Bili su sjajni u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope, a uspešno su prodavali svoje "proizvode" u višemilionskim transferima, zaradivši u prvom "cugu" od Pavlovića, Stevanovića i Sadika ukupno 26.000.000 evra.

To je verovato i navelo Ilieva da u toku dana eliminiše preostala četiri kandidata i ostavi Miloševića kao prvu i jedinu opciju, a večerašnji sastanak je doneo i definitivno "da" trenera.

Pored crno-belih, koje je napustio posle godinu i po dana spektakularnim volejnom mikrofona na kome često nema tona sa Partizanovih utakmica, Milošević je još radio u Olimpiji iz Ljubljane, kao i selekkciji Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji polaznik škole, potom prvotimac i trener crno-belih će danas potpisati ugovor, a sa poslom kreće u utorak 1. oktobra posle utakmice protiv Mladosti iz Lučana.

(Z. Ivković)

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA