Bio je najskuplji igrač Engleske, a sad igra u 4. ligi za 3.500 evra mesečno: "Mene košta da budem ovde..."

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbal je čudna stvar, ponekad si na vrhu, a onda preko noći padneš na dno. Tako nešto je okusio i Endi Kerol koji je pre jedne decenije bio najskuplji igrač Engleske ikada, a sada igra u četvrtoj ligi Francuske za Bordo i prima tek 3.500 evra mesečno. Ipak, kako on kaže - stvar nije u novcu.

Endi Kerol je svojevremeno važio za novu "veliku stvar" u Engleskoj, za njega je Liverpul izdvojio čak 41.000.000 evra i tako je oborio rekord engleskog fudbala, ali, Endi nije ispunio ni delić onoga što se od njega očekivalo.

Nakon Liverpula više i nije bio svoj, nije mogao da se povrati, a sada igra za Bordo i tamo zarađuje tek 3.500 evra mesečno. Reklo bi se da je i to solidna cifra, ali, prosečna plata u Francuskoj iznosi 2.500 evra, a kako i sam kaže, njega samo košta igranje u Francuskoj.

- Jednostavno volim fudbal. Da budem iskren, košta me da igram za Bordo. Ali igram fudbal i jednostavno sam srećan što mogu da igram fudbal. Želim da budem deo istorije ovog kluba. Nisu tu pare u pitanju. Nikada nisu bile u mojoj karijeri - rekao je Kerol.

Njemu čak i ne smeta što je Bordo u četvrtom rangu francuskog fudbala.

- Kažem, jednostavno volim fudbal, a ovo je bila prilika da igram za veliki francuski klub. Nivo igre na kraju nije ni važan. Ovde sam došao jer volim da igram fudbal.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA