Vlahović otvorio dušu o Juveu i novoj sezoni: "Kao što je Novak Đoković rekao..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Fudbaler Juventusa i reprezentativac Srbije, Dušan Vlahović, dao je intervju za DAZN u kojem se osvrnuo na tekuću sezonu sa Juventusom i saradnji sa Tijagom Motom.

Mota je ovog leta preuzeo Staru torinsku damu nakon što je Masimilijano Alegri dobio otkaz krajem prošle sezone, a Vlahović smatra da mu stil igre kod novog trenera više odgovara.

- Osećam se dobro, mogu bolje da se izrazim, ovaj stil igre mi više odgovara. Alegriju sam se uvek stavljao na raspolaganje i uvek sam sa zadovoljstvom radio sve što je tražio od mene. Šta mi Tijago najčešće govori? Odmah mi je progovorio o disciplini: raditi one stvari koje izgledaju jednostavne, a u stvarnosti nisu. Uvek idi u krevet u isto vreme, dobro se odmori, dobro spavaj i pridržavaj se pravilnom režimu ishrane.

Kada je upitan o Juventusu, istakao je da je to za njega mnogo više od običnog kluba i posla.

- Juventus je za mene mnogo toga: ponos, pobednički mentalitet, porodica. Ovde je sve drugačije, odgovornost ovog dresa je ogromna.

Ističe Vlahović da uvek od sebe zahteva više.

- Ne postavljam sebi granice, uvek podižem letvicu. Nikada nisam bio srećan, čak ni u sezoni u kojoj sam iz Fiorentine otišao u Juventus i postigao 24 gola. Uvek možemo bolje.

Dušan Vlahović - FK Juventus Foto: Tanjug / AP

Vlahović je istakao da je Inter glavni konkurent Juveu za titulu.

- Biće to duel protiv nas samih. Mnogo je timova koji mogu da se bore za šampionat, rano je reći. Inter je tim koji je prošle godine bio najbolji od svih, bez ikakve sumnje: oni su veoma jak tim. Ove godine, međutim, biće to prvenstvo u kojem će odlučivati detalji.

Upitan je i od kojeg igrača bi šta pozajmio, a Vlahović je izabrao određene segmente iz igre Erlinga Halanda, Lautara Martineza, Harija Kejna, Roberta Levandovskog i Viktora Osimena.

- Preuzeo bih način na koji napada prostor od Halanda. Kada krene, teško ga je zaustaviti, zbog načina na koji napada dubinu i fizičke građe koju ima. Preuzeo bih pozicioniranje tela od Lautara, to je smrtonosno. Prošla godina je s pravom bila najbolja u njegovoj karijeri i veoma ga poštujem. Ukrao bih finiš od Kejna i Levandovskog, a brzinu od Osimhena.

Vlahović ističe da radi na sebi na mentalnom planu, a pomenuo je i Novaka Đokovića kada je taj primer u pitanju.

- Ponekad na terenu, ako se dogode stvari koje nisu kako treba, počnem da budem nervozan. Ali to je nešto što menjam jer je beskorisno. Kao što je Đoković rekao: "Moja najveća sposobnost je da znam kako da izbrišem grešku" rekao je to i Kristijano Ronaldo. Ovo je nešto što mogu poboljšati. Generalno, veoma je važno imati ravnotežu. Nemojte se uzbuđivati kada stvari idu dobro i nemojte se obeshrabriti kada krenu loše. To sam naučio u ovim godinama u Juventusu, jer igranjem na svaka tri dana uvek imate novu šansu. Morate biti konstantni i na vrhu, teško je i nije uvek moguće. Ovde ako pobedite normalno je: ko želi da postane najbolji mora da ima ovakav mentalitet.

- Ako razmišljam da postanem referentna tačka za saigrače, pa i za mlađe, moram da se odlično ponašam i da dam primer svima, radom pre i posle treninga, odnosom na terenu. Nadam se da ću im biti primer i da ću to biti još više u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA