Zbog ovoga je Srbin jedan od najboljih "veznjaka" u Evropi, ali ga Piksi i dalje ne zove u reprezentaciju

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 13

Najnoviji izveštaj CIES fudbalske opservatorije, o veznim fudbalerima sa najboljim statistikama u situacijama visokog pritiska, ponovo je otvorio temu vezanu za Mirka Topića i donosi pitanje zašto ga Dragan Stojković Piksi ne zove u reprezentaciju Srbije?!

Čak ni na onaj širi, iako je sadašnji član Famalikaa, svojevremeno Vojvodine, sa 23 godine jedan od najboljih defanzivaca portugalske lige.

Naime, gledajući 18 najjačih liga, uz brazilsku i meksičku pride, Topić se nalazi na visokoj 39. poziciji kada su u pitanju podaci "SkillCorner".

Mirko Topić Foto: Printskrin/CIES

- Igrač se smatra pod pritiskom kada poseduje loptu i barem jedan protivnički igrač pokušava da mu oduzme loptu ili da ograniči njegove opcije. SkillCorner određuje intenzitet pritiska uzimajući u obzir brzinu igrača koji pritiska, njihovu udaljenost od igrača koji poseduje loptu i ugao njihovog kretanja - objašnjenje je ove situacije.

Nije Topić, zanimljivo, najbolji Srbin po ovom parametru, jer je as Liona Nemanja Matić zauzeo 34. mesto. Međutim, kao što je poznato, nekadašnji igrač Čelsija i Mančester junajteda se oprostio od nacionalnog tima.

Topić nije, te je u najboljim fudbalskim godinama. Standardan je u svom timu, odigao je svaki minut na šest utakmica u novom šampionatu, a vredi pomenuti da je Famalikao uspeo da pobedi i Benfiku (2:0). Trenutno imaju 11 bodova.

Mirko Topić Foto: Printskrin/CIES

Ima Topić iza sebe odličnu sezonu u dresu Famalikaa, bio je letos i na meti klubova iz Španije, a Nenad Lalatović je svojevremeno, dok je bio trener Vojvodine, rekao:

Veoma je talentovan o čemu svedoči i to što za njega već postoje ozbiljne ponude. Mančester Siti je nudio 4.000.000 evra, ali smo odbili, jer smatramo da vredi više. Kažem to čisto da biste shvatili o kakvom se kvalitetu radi.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko iz mase

    26. septembar 2024 | 14:48

    Kakav menadzerski tekst za 100e 🤣

  • Мићо

    26. septembar 2024 | 15:18

    Да пикси има карактера дао би оставку после неуспеха на еуру! Треба њега као станоја отерати макар физички кад неће због боговске плате сам да оде! Има већу зараду годишњу него тренер Шпаније првака Европе!

  • Bu

    26. septembar 2024 | 14:54

    Svi su tu upeljani i menadzeri i savez i kiksi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA