Otac igrača Zvezde koji je umro na treningu "napravio" Mesija sa Marakane: "Moj Vlado ga je poslao sa neba..."

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 6

Supertalentovani fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović (17) ovih dana je glavna tema sportske javnosti, pre svega zbog činjenice da je perfektno odigrao 174. večiti derbi i bio jedan od najboljih igrača crveno-belih na terenu!

Samo nekoliko dana ranije Zvezdin Mesi je dobio priliku u novoj sezoni, zatim je u derbiju igrao kao "veliki", da bi kao nagrada stigao poziv Dragana Stojkovića Piksija da debituje za reprezentaciju Srbije tokom oktobarskog "prozora" Lige nacija.

Ono što je malo poznato, ujedno ima i veliku simboliku, jeste to da je mali Maksimović svoje prve fudbalske korake, zatim i školovanje, napravio kod oca nekadašnjeg fudbalera Zvezde koji je preminuo na treningu od posledica srčanog udara - Vladimira Vlade Dimitrijevića.

Vladimir Dimitrijević Foto: MN Press/Vladimir Dimitrijević

Za one neupućene, Vladi se takođe predviđala velika budućnost na Marakani, bio je najbolji fudbalski prijatelj Nemanje Vidića s kojim je tada i igrao, ali se tog kobnog 1. oktobra 2001. godine srušio na treningu i preminuo na putu ka bolnici.

- Andriju je moj Vlado poslao sa neba, jer takav talenat niko drugi ne može drugačije da objasni. Pa to je moj proizvod. Sa četiri i po godine Maksimović je došao do mene. To je moje dete, to sam ja negovao- rekao je za "Sportski žurnal" Nedeljko Dimitrijević, otac pokojnog Vlade i osnivač OFK „Vlada Dimitrijević” iz Raške:

Vladimir Dimitrijević Foto: MN Press/Marko Metlaš

- Andrija je došao kod mene, iako je tad bilo 12 škola fudbala za decu u Novom Pazaru. Čujte sad ovo, njemu je kuća na 30 metara od zapadne tribine stadiona Novog Pazara. I on je sve to ostavio i došao kod mene u Rašku. Kako drugačije da opravdam taj postupak, neko da ga je moj Vlado poslao sa neba. Andrija Maksimović je dar sa neba koji može u sto godina da se rodi.

Maksimović je osam godina igrao za OFK „Vlada Dimitrijević”, da bi sa 13 godina, uz sugestiju Nedeljka Dimitrijevića i menadžera Zorana Stojadinovića, preselio u Zvezdu za koju je, doduše, registrovan sa 12 godina i tri meseca.

Njegov otac Mirko je svojevremeno priznao da je Partizan davao više novca za Andriju od Zvezde, ali je sam fudbaler imao samo jednu želju.

- Menadžer je saopštio da je Partizan ponudio veliku novčanu sumu i stan, da ne pričam koje su pare u pitanju, ali je Andrija samo rekao: "Tata, meni je ovde odlično, ja neću nigde". Stojadinović je video kakvog smo karaktera. Kad neko zove za Andriju, uputim ga na Zorana. A saletali su nas i saleću mnogi. Dolaze do nas razne priče o interesovanju velikih klubova, ali na to se ne obaziremo. Sve je prepušteno Stojadinoviću, Zvezdanu Terziću i upravi kluba - poručio je Maksimović senior svojevremeno za "Mocartsport".

Andrija Maksimović Foto: crvenazvezdafk

Ostaće zabeleženo da je Maksimović krajem 2023. godine debitovao protiv Radničkog iz Niša sa 16 godina, šest meseci i jednim danom, te postao peti najmlađi fudbaler u istoriji kluba koji je odigrao takmičarsku utakmicu. Ujedno je i drugi najmlađi debitant u večitom derbiju, odmah iza Luke Jovića, ali prvi sa konkretnim učinkom s obzirom na to da je upisao asistenciju kod drugog gola.

- San svakog deteta koje prođe Zvezdinu školu je da jednog dana zaigra za prvi tim i to u večitom derbiju. Meni se danas san ostvario i mislim da nije moglo lepše - pobeda u gostima na derbiju i to posle osam godina. I to velika pobeda od 0:4. Hvala našim navijačima na neverovatnoj energiji tokom 90 minuta. Hvala i saigračima na tome što smo se svi zajedno borili tokom čitavog meča, te pokazali da smo Zvezda. Spreman sam bio, nisam osećao tremu, ali mnogo mi je pomogao stručni štab. Dobio sam jasan savet da smem da pogrešim, ali da ne smem da prestanem da pokušavam. Sve od sebe sam dao i nadam se da su svi zadovoljni. Danas je bila asistencija, nadam se golu na sledećem derbiju - rekao je Maksimović posle derbija.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duka

    26. septembar 2024 | 11:47

    Ovaj decko je razlog da se ide na utakmicu

  • Marko bg

    26. septembar 2024 | 11:36

    ako si u Terzinim rukama, onda si siguran😂😂😂😂

  • R89

    26. septembar 2024 | 11:48

    Jaka ti je skola, kada vodis decu na turnire i utakmice ne mozes jedan obican kombi da obezbedis nego roditelji moraju da svojim privatnim vozilima odvoze decu po Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA