Bio je saigrač Stankovića i Vidića, sada je šokirao priznanjem: "Alkoholičar sam, krenuo sam pogrešnim putem"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nekadašnji kolublijski reprezentativac Fredi Guarin javno je izašao i priznao da ima velikih problema sa alkoholom poslednjih nekoliko godina, te da za sebe slobodno sme da kaže da je alkoholičar!

Guarin je bivši igrač Porta i Intera, a karijeru je završio 2021. godine. Od tada kreću njegovi problemi i borba sa alkoholom.

- Alkohol je devastirao moj život, ali sam ga prevazišao i ponovo se rodio - rekao je u intervjuu za italijanski list "Gazzetta dello Sport" i dodao:

- Svaki dan radim na tome da oteram te duhove, ali postao sam ista osoba kao pre. Nakon što sam prestao da igram 2021. godine, krenuo sam pogrešnim putem i proždrirao se alkoholom. Nigde nisam imao granice.

Jedan od ključnih razloga da donese odluku i krene da se leči bila su deca.

- Dugo sam se iscrpljivao. Ali kada sam shvatio da gubim kontrolu, rekao sam "dosta je bilo". Zavisnost je u prošlosti, ali još uvek se skriva iza ugla.

Guarininov prvi evropski klub bio je Sent Etjen iz kog je 2008. godine otišao u Porto. Tamo je proveo četiri godine, osvojio je dve titule i Ligu Evrope, da bi se potom preselio u Inter u kom je ostao do 2016. i tamo bio saigrač Dejanu Stankoviću i Nemanji Vidiću.

- Moj život više od 20 godina bio je posvećen fudbalu. Za druge stvari se nisam pripremao. Na kraju sam se osećao napušteno i donosio odluke koje nisu bile dobre. Alkoholizam će uvek biti protivnik kog je teško savladati, tako se može reći. Jedan od onih ljudi koji će uvek pokušati da me uvali u nevolju. Ali radim na sebi, na svom novom životu i na svom zdravlju – sve za svoju djecu i ljude oko sebe.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA