Kapiten Totenhema zagrmeo: "Mora da se smanji broj utakmica, fudbaleri nisu roboti"

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kapiten fudbalera Totenhema Son Hjung Min izjavio je da je potrebno da se smanji broj utakmica kako bi mečevi bili kvalitetniji.

Son je kritikovao kritikovao prenatrpan kalendar takmičenja i uputio apel fudbalskim zvaničnicima da to pitanje shvate ozbiljno.

- Mnogi igrači su pričali o tome i rekli prave stvari i mislim da je veoma važno da neko zaista izađe i kaže prave stvari. Fudbalski navijač želi da vidi kvalitetnu utakmicu, a ne što više utakmica, ne želite da vidite igrače koji se muče sa povredama. Definitivno je mnogo utakmica, mnogo putovanja, ponekad psihički i fizički niste spremni - rekao je Son na konferenciji za medije, prenosi Skaj.

Kapiten Totenhema se saglasio sa Rodrijem koji je takođe izneo stav da je potrebno da se smanji broj utakmica.

- Mi nismo roboti i moramo time da se pozabavimo i definitivno smanjimo broj utakmica kako bismo mogli da igramo kvalitetnije. Mislim da bi to trebalo da bude cilj. To je mnogo posla, a prema programu dodato je još utakmica. Siti je u nedelju igrao protiv Arsenala, a u utorak protiv Votforda. To nije čak ni fleksibilno, možda je moglo da se prebaci za sredu umesto u utorak. Takođe, mislim da Rodri govori prave stvari, da igramo možda 50 ili 60 utakmica, a ne više od 70, mislim da to nije fer - naveo je južnokorejski fudbaler.

Son se osvrnuo na mogućnost štrajka, ukoliko se ništa ne promeni.

- To je drugačiji scenario, ali na primer želim da kažem da je format Lige šampiona promenjen da se odigra i više utakmica i mislim da to nije pravi način da se brine o igračima - dodao je kapiten Totenhema.

Fudbaleri Totenhema dočekuju sutra od 21 čas Karabag u prvom kolu Lige Evrope.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Honor

    25. septembar 2024 | 21:11

    Druže, za kolike pare igrate treba jos 3 nedeljno da imate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA