Nekadašnji trener Partizana: "Dva igrača bolja od Vinisijusa, nije zaslužio Zlatnu loptu"

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Jedan od najboljih nemačkih fudbalera u istoriji i nekadašnji trener Partizana, Lotar Mateus izjavio je da je fudbaler Reala Vinisijus Žunior nezasluženo osvojio Zlatnu loptu, te da su dvojica fudbalera imala bolju sezonu od njega.

- Po mom mišljenju, Rodri je više zaslužio Zlatnu loptu od Vinisijusa. Bio je mozak i vođa reprezentacije Španije, koja je postala prvak Evrope. Takođe i Mančester Sitija, sa kojim je osvojio Premijer ligu. To su dve titule koje su osvojene zahvaljujući njegovom snažnom uticaju i odličnim igrama. Za mene je bio izvanredan ove godine - rekao je Mateus za nemački Bild, a onda nastavio:

- Drugo mesto bi pripalo Džudu Belingemu. Kao i Vinisijus, osvojio je Ligu šampiona sa Real Madridom, ali je bio i jedan od najboljih igrača na Evropskom šampionatu. Na kraju, ali ne i najmanje važno, zahvaljujući njegovim golovima, Engleska je stigla do finala i postala vicešampion Evrope. Prema tome, na vrhu moje liste su Rodri, Belingem i posle njih Vinisijus - rekao je Mateus.

Naime, španska Marka navodi da će Vinisijus biti dobitnik Zlatne lopte, a da će se svečana ceremonija dodele obaviti 28. oktobra u Parizu.

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limeni

    25. septembar 2024 | 19:40

    Kao i svake godine igrači koji najmanje zasluže odnesu sve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA