Legendarni fudbaler Reala se povukao u 31. godini

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Legendarni francuski fudbaler, i nekadašanja vedeta madridskog Reala Rafael Varan odlučio je da se povuče u 31. godini zbog ozbiljnih problema sa povredom kolena, koju nikako nije mogao da zaleči od dolaska u Komo.

Ovog leta je štoper kao veliko pojačanje stigao u ozbiljan projekat italijanskog kluba, međutim već u septembru je odlučio da okači kopačke o klin pošto jednsotavno nije mogao da se vrati u ritam.

Varan je kao klinac napustio Lans i sa 18 godina pojačao madridski Real, za koji je tokom deset sezona odigrao 360 mečeva i dao 17 golova, osvojivši sve što se moglo osvojiti.

Četiri pehara Lige šampiona, tri La lige, Kup Španije, po tri Superkupa svoje zemlje i Evrope i četiri FIFA klupska prvenstva ima u svom kabinetu kao igrač najjačeg kluba na svetu.

Tokom karijere nastupao je i za Mančester junajted u 95 navrata osvojivši EFL kup i FA kup prošle sezone, a sa reprezentacijom Francuske bio je šampion sveta 2018. i osvajač Lige nacija 2021.

U oproštajnoj poruci od fudbala Varan je poručio sledeće.

- Kažu da sve dobre stvari moraju doći kraju.

U svojoj karijeri suočavao sam se s mnogim izazovima, iznova i iznova odgovarao na poziv, gotovo sve to trebalo je biti nemoguće. Neverovatne emocije, posebni trenuci i uspomene koje će trajati ceo život. Razmišljajući o tim trenucima, s ogromnim ponosom i osećajem ispunjenosti objavljujem svoje povlačenje iz igre koju svi volimo.

Držim sebe na najvišem standardu, želim da odem snažan, a ne samo da se držim igre. Potrebna je velika doza hrabrosti da slušate svoje srce i instinkt. Želja i potreba su dve različite stvari. Pao sam i ustao hiljadu puta, a ovaj put je trenutak da se zaustavim i okačim kopačke o klin sa svojom poslednjom utakmicom, osvojivši trofej na Vembliju.

Voleo sam da se borim za sebe, svoje klubove, svoju zemlju, svoje saigrače i navijače svakog tima za koji sam igrao. Od Lensa do Madrida, Mančestera, i igranja za našu reprezentaciju. Branio sam svaki grb svim što imam i voleo svaki trenutak tog puta. Igra na najvišem nivou je uzbudljivo iskustvo. Testira svaki nivo vašeg tela i uma. Emocije koje doživljavamo ne možete pronaći nigde drugde. Kao sportisti, nikada nismo zadovoljni, nikada ne prihvatamo uspeh. To je u našoj prirodi i ono što nas pokreće.

Nemam nikakvih žaljenja, ne bih ništa menjao. Osvojio sam više nego što sam mogao i sanjati, ali iznad priznanja i trofeja, ponosan sam što sam, bez obzira na sve, ostao dosledan svojim principima iskrenosti i trudio se da svuda ostavim bolje nego što sam zatekao. Nadam se da sam vas sve učinio ponosnim.

I tako, započinje novi život van terena. Ostaću u Komu. Samo bez korišćenja kopački i štitnika. Nešto o čemu ću uskoro podeliti više informacija.

Za sada, navijačima svakog kluba za koji sam igrao, svojim saigračima, trenerima i osoblju… iz dubine srca, hvala vam što ste učinili ovo putovanje posebnijim nego što sam ikada mogao da zamislim.

Hvala ti, fudbale.

S ljubavlju, Rafa - stoji u poruci Rafaela Varana.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Benfike se se sjurili ka dnu tribine na kraju meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA