Čuveni fudbaler dotakao dno života, spava na ulici, više gladan nego sit, a deca ga se skroz odrekla

 
Z. K.
Z. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbal nije uvek bio unosna i profitabilna industrija novca kakva je danas zbog čega postoje igrači koji uprkos vrhunskim karijerama nisu obezbedili ekonomsku stabilnost!

Tako ulicama već godinama luta Apolinar Paniagua, legendarni paragvajski fudbaler koji nije imao sreće u životu. Nekadašnji napadač, koji je je igrao za reprezentaciju Paragvaja i branio boje najvećih klubova u toj zemlji poput Olimpije, Gvaranija i Libertada na utakmicama Kopa Libertadoresa, danas ima gotovo 78 godina. Prošle godine našao se u centru pažnje kada je snimljen na ulici kako odgovara na pitanja jedne žene i nabraja svoje uspehe u karijeri.

Bilo je vidljivo da nije u dobrom stanju, sedeo je bosonog na ulici, teško je razgovarao... Zbog toga su mu mnogi korisnici društvenih mreža ponudili pomoć, međutim, godinu dana kasnije njegova situacija nije se previše promenila. Boravi i dalje u udžerici blizu parka i gleda svoje unuke kako igraju fudbal.

Neverovatno je da ga njegova rođena deca nisu primila kod sebe iako žive u neposrednom susedstvu. Lokalni frizer svrati s vremena na vreme i ošiša ga na klupi. Zanimljivo je i to da mu svaki dan hranu donose upravo frizer i njegova supruga iako su mu deca u blizini.

Paniagua je rođen 23. jula 1946. godine u Jaguaronu. Nastupao je u inostranstvu za Antofagastu (Čile), Deportivo Pereiru (Kolumbija), Tampiko Madero (Meksiko)... Bio je prvi strelac kolumbijske lige 1971. godine kad je za Deportivo Pereiru postigao 30 golova i šampion te zemlje naredne sezone sa Milonairosom. Za reprezentaciju Paragvaja je odigrao 18 utakmica.

Meštani glavnog grada već duže vreme traže pomoć od države zbog zasluga koje Paniagua ima u paragvajskom fudbalu, međutim, pomoć je za sada izostala.

(Telegraf.rs/Večernji)

Video: Het trik Endiaja: Ovim golom protiv Partizana je prestigao Zvezdinu legendu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA